Такова вкусно руло през живота си не сте яли

Такова вкусно руло през живота си не сте яли

Ястието става сочно и крехко, а когато го разрежете... Истинско произведение на изкуството

Ако искате да блеснете с нещо вкусно и красиво, от jenata.blitz.bg ви предлагаме да обърнете внимание на нашето горещо предложение!

Приготвянето му изисква време и определени кулинарни умения, но резултатът определено ще надмине всичките ви очаквания. Ароматно и сочно, то ще привлече вниманието на всички на масата. А всеки, който го вкуси, ще пита за още. 

Основният продукт за това блюдо е свинското бонфиле, което се начуква, а след това се пълни с телешка кайма и твърдо сварени пъдпъдъчи яйца. Ако случайно са ви останали яйца от Великден, може спокойно да ги използвате за ястието.

Пилешки бутчета в меден сос, толкова са вкусни, че не може да се отлепите

След това навивате на руло, запържвате до златистокафяво и печете във фурната. Ястието става сочно и крехко, а когато го разрежете... Истинско произведение на изкуството! 

Списък с продукти:  

1 глава лук лук 
2 скилидки чесън 
връзка пресен магданоз

2 клонки пресен босилек 
1/2 чаша хлебни трохи
100 мл. прясно мляко

6 бр. малки кокоши или пъдпъдъчи яйца 
1 кг свинско бонфиле 
500 гр. телешко (кайма) 

1/2 чаша настърган пармезан  
1 яйце 
2 супени лъжици растително масло 
1 л  месен бульон

Начин на приготвяне: 

Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте магданоза и босилека, подсушете ги и ги нарежете на ситно.

Накиснете хлебните трохи в млякото. Обелете сварените яйца. Покрийте свинското бонфиле със стреч фолио и го начукайте на тънък слой.

Тайната на вкусните яйца по панагюрски ВИДЕО

В подходяща купа смесете телешката кайма с накиснатите трохи, пармезана, лука, чесъна, свежите подправки и суровото яйце и разбъркайте старателно. Готовата кайма разположете по дължина в средата на месото - основата на рулото.

Твърдо сварените яйца наредете по дължина в средата на каймата (на еднакво разстояние едно от друго или почти едно до друго). Внимателно, но достатъчно стегнато, навийте рулото и го завържете с кухненска връв.

В подходящ тиган, в който ще се побере рулото, загрейте олио и запържете до зачервяване от всички страни. Прехвърлете в съд за печене. Излейте бульона, покрийте с фолио и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за час и половина.  

Ако по време на печене течността се изпари, може да долеете още малко бульон. 

Това е всичко! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай