Ако искате да блеснете с нещо вкусно и красиво, от jenata.blitz.bg ви предлагаме да обърнете внимание на нашето горещо предложение!
Приготвянето му изисква време и определени кулинарни умения, но резултатът определено ще надмине всичките ви очаквания. Ароматно и сочно, то ще привлече вниманието на всички на масата. А всеки, който го вкуси, ще пита за още.
Основният продукт за това блюдо е свинското бонфиле, което се начуква, а след това се пълни с телешка кайма и твърдо сварени пъдпъдъчи яйца. Ако случайно са ви останали яйца от Великден, може спокойно да ги използвате за ястието.
Пилешки бутчета в меден сос, толкова са вкусни, че не може да се отлепите
След това навивате на руло, запържвате до златистокафяво и печете във фурната. Ястието става сочно и крехко, а когато го разрежете... Истинско произведение на изкуството!
Списък с продукти:
1 глава лук лук
2 скилидки чесън
връзка пресен магданоз
2 клонки пресен босилек
1/2 чаша хлебни трохи
100 мл. прясно мляко
6 бр. малки кокоши или пъдпъдъчи яйца
1 кг свинско бонфиле
500 гр. телешко (кайма)
1/2 чаша настърган пармезан
1 яйце
2 супени лъжици растително масло
1 л месен бульон
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте магданоза и босилека, подсушете ги и ги нарежете на ситно.
Накиснете хлебните трохи в млякото. Обелете сварените яйца. Покрийте свинското бонфиле със стреч фолио и го начукайте на тънък слой.
Тайната на вкусните яйца по панагюрски ВИДЕО
В подходяща купа смесете телешката кайма с накиснатите трохи, пармезана, лука, чесъна, свежите подправки и суровото яйце и разбъркайте старателно. Готовата кайма разположете по дължина в средата на месото - основата на рулото.
Твърдо сварените яйца наредете по дължина в средата на каймата (на еднакво разстояние едно от друго или почти едно до друго). Внимателно, но достатъчно стегнато, навийте рулото и го завържете с кухненска връв.
В подходящ тиган, в който ще се побере рулото, загрейте олио и запържете до зачервяване от всички страни. Прехвърлете в съд за печене. Излейте бульона, покрийте с фолио и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за час и половина.
Ако по време на печене течността се изпари, може да долеете още малко бульон.
Това е всичко! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки