Тайната на перфектните кисели краставички е разгадана

Оказа се, че освен добре познатата класика те може да бъдат и руски и азиатски мариновани

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/taynata-na-perfektnite-kiseli-krastavichki-e-razgadana Jenata.blitz.bg
Тайната на перфектните кисели краставички е разгадана

Когато се приберете вкъщи след работа, не винаги имате сили и вдъхновение за готвене – позната история, нали? Затова домакините използват малки трикове, които им помагат бързо да приготвят вкусна вечеря. 

В летните дни повечето от нас имаме по-специфични предпочитания. Мнозина залагат на пресни плодове и зеленчуци, но има и такива, които предпочитат изпитани във времето класики.

А какво по-класическо и вкусно от киселите мариновани краставички. Преди време от jenata.blitz.bg споделихме каква е тайната на перфектните кисели краставички в буркан, но сега попаднахме на нови и невероятни рецепти.

Те разкриват как бързо и лесно може да мариноваме краставички и буквално след часове да се насладим на неповторимия им вкус. Оказа се, че освен класическите кисели краставички те може да бъдат и „Руски осолени“ и „Азиатски осолени“.

Руски осолени краставички
Ще ви трябват килограм краставици - те се съхраняват добре в осолено състояние, така че можете да готвите с тях буквално часове, след като сте ги направили. 

Изплакнете зеленчуците и ги разрежете по дължина (можете и само наполовина, ако желаете). Сложете ги в буркан, а към тях добавете сух или пресен копър и обелен и нарязан чесън. Добавете супена лъжица сол и чаена лъжичка захар, черен пипер и сок от лайм.

Оставете краставиците за един час в топла стая и ги съхранявайте в хладилник за около 15 минути, преди да сервирате.

Ако искате да използвате краставичките по-бързо, то ги сложете в найлонов плик, а не в буркан и „изстискайте“ въздуха от плика.

Мистерията с пожълтелите листа на краставиците е разгадана

Азиатски осолени краставички
Тук първоначалната процедура е същата – измивате и нарязвате краставиците. Често краставиците според азиатската рецепта се правят „натрошени“, тоест се нарязват на половинки. Колкото по-ситно са нарязани, толкова по-бързо ще достигнат до състоянието, което търсим.

Сложете ги в буркан, след което добавете нарязан чесън, джинджифил (той трябва да бъде счукан, за да може джинджифилът да отдели малко сок), чили и килантро. 

След това трябва да добавите подправки на вкус: сух пипер и чесън, мед или захар (в зависимост от наличността). Изсипете соевия сос върху краставиците, добавете сок от лайм и оставете настрана.

Мариноваме за половин час на топло място, а след това 15 минути в хладилника ще са достатъчни. Добавете ядки от кашу към краставиците преди сервиране. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Мия
преди 4 години

Натрошени, значи, че са сложени в зип лок торбичка и са смачкани с тиган, имат по- голяма повърхност, и поемат повече от дресинга. Не си казва килантро, а силантро. Това е на английски листата на кориандъра. Cilantro. Ужас.

Откажи