Тази тайна съставка ще превърне картофките по селски в неустоимо изкушение

Приготвени по този начин, картофките стават ароматни и с хрупкава коричка

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tazi-taina-sstavka-shhe-prevrne-kartofkite-po-selski-v-neustoimo-izkusenie Jenata.blitz.bg
Тази тайна съставка ще превърне картофките по селски в неустоимо изкушение

Едва ли има някой, който може да откаже едни вкусни картофки по селски през студените есенни и зимни дни! Гозбата може да се използва както като предястие, така и като гарнитура към любимите ви месни изкушения. 

Но каква рецепта да използвате, за да постигнете идеалния резултат? Ще бъдат ли методите на професионалните готвачи по-убедителни от трикчетата в социалната мрежа? Трябва ли картофите да се варят предварително? И какви подправки да използвате, за да подобрите вкуса им?

На първо място, важно е да изберете правилния сорт картофи, тъй като не всички са еднакво добри за пържене или печене.

Този омлет вкъщи свършва за минути

Друг трик, който използват професионалните готвачи, е да сварят продукта до полуготовност и след това да пристъпят към пърженето.

Някои кулинари предпочитат да нарежат картофите на четири парчета (или повече, ако картофът е по-голям)  и да ги сварят, докато омекнат, след което да ги изпекат.

Във водата, в която ще се варят, освен сол трябва да се добави и около половин чаена лъжичка сода бикарбонат. Содата ще подобри консистенцията им, казват специалистите. 

Друго много важно нещо - картофите трябва да се добавят не към студена, а към вряща вода и да се варят около пет до шест минути. След това трябва да се извадят от водата и да се оставят да изсъхнат.

Ако искате да постигнете перфектната консистенция, готвачите препоръчват сварените картофи да престоят в хладилника за една нощ.

Всички в "ТикТок" са луди по тази закуска, става за 2 минути

Преди печене трябва да полеете картофите със смес, приготвена от равно количество зехтин и гъша мас. След това ги слагате върху хартия за печене, за да не залепнат.

Ястието се пече в предварително загрята до 240 градуса фурна, но след това може да намалите топлината, за да оставите картофите да се опекат в центъра.

Билки, чесън и други подправки се добавят няколко минути преди края на готвенето, за да се предотврати изгарянето. Приготвени по този начин, картофките стават ароматни и с хрупкава коричка. 

В мрежата може да попаднете на куп рецепти, по които да си приготвите любимите си картофки по селски. 

В една от тях домакиня съветва да се запасите с чесън и зеленчуков бульон. След като обелите картофите, трябва да ги нарежете на големи филийки и да ги сложите в тенджера със студена вода, която постепенно трябва да се загрява.

Към тях трябва да добавите кубче бульон и няколко скилидки чесън. Картофите се варят до полуготовност, след което се изваждат и се оставят да изсъхнат.

Картофени топчета с наденички - уникална вкусотия

Формата за печене трябва да бъде намазана със специално олио, което може да се загрее директно във фурната. Тогава, при контакт с тавата за печене, изсушените филийки веднага ще започнат да съскат и цвърчат, придобивайки апетитна коричка.

Към тях трябва да се добави малко розмарин и сушена метличина, която ще му придаде пикантен вкус. Картофите се пекат 40-50 минути при температура 200 градуса.

Между другото, в тавата към картофите може да добавите и други зеленчуци. Така ще се сдобиете с още по-оригинално и вкусно ястие. 

Сервирайте като предястие или гарнитура с лека салата от зелени листа и репички и сос по избор. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай