В една къща картофите никога не са много, защото от този универсален зеленчук могат да се приготвят куп вкусни ястия!
От jenata.blitz.bg сме убедени, че разполагате с много рецепти за картофи и всички те са страхотни. Въпреки това днес ще споделим с вас още една. С нея ще зарадвате дори най-претенциозните членове на семейството.
Това ястие наподобява много картофените зрази, но изглежда много по-забавно и апетитно. Ако в хладилника случайно ви е останало картофено пюре, може да го използвате без притеснение. Що се отнася до пълнежа - каквото и да сложите вътре, топчетата ще свършат за минута!
Продукти:
600 гр. картофи
3 наденички
2 яйца
Това лучено изкушение на фурна свършва за секунди
3 супени лъжици брашно
галета
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. След това отцедете водата и намачкайте картофите. Добавете сол и черен пипер.
Нарежете наденичките на малки парченца с големина 3-4 см.
Когато картофите изстинат, добавете към тях едно яйце и брашното. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна маса.
От нея оформете малки топки. Сплескайте ги и увийте в тях по едно парченце от наденицата. По желание можете да добавите малко настъргано твърдо сирене или дори да пропуснете колбаса, заменяйки го със сирене.
Това е тайната на перфектните картофки, всички са луди по тях ВИДЕО
В една чиния сложете галетата, а в друга - разбитото яйце. Потопете картофените топчета първо в галетата, след това в яйцето и накрая - отново в галетата. Запържете топките в растително масло от всички страни.
В случай, че не обичате пържено, може да ги изпечете във фурната - на 180 градуса за 30-35 минути.
Не забравяйте да сервирате картофени топчета с някакъв сос - чеснов или пък със сирене. Добър апетит!/jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!