Тези рецепти за сочни кюфтенца ще спасят всяка вечеря

Колкото и да е обикновено, ястието ще ви се "отблагодари" стократно, защото всички на масата ще са доволни и ще питат за още

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tezi-recepti-za-socni-kyuftenca-shhe-spasyat-vsyaka-vecerya Jenata.blitz.bg
Тези рецепти за сочни кюфтенца ще спасят всяка вечеря

Кюфтетата са толкова популярно ястие, че всяка домакиня си има свои методи, по които да ги приготвя.

Някои харесват кюфтета от смляно свинско месо, други пък добавят в тях по малко ориз... И всяка една рецепта се смята за приемлива, стига да е по вкуса ви. 

От jenata.blitz.bg сме убедени, че знаете куп начини за приготвянето на тази вкусотия. Въпреки това решихме да предложим на вниманието ви едни от най-често срещаните рецепти за ястия с кюфтета.

Приготвянето на едни кюфтета отнема около 40-50 минути. Времето може да ви се стори множко, но не бързайте да се отказвате, защото, колкото и да е обикновено, ястието ще ви се "отблагодари" стократно, защото всички на масата ще са доволни и ще питат за още!

Кюфтета в доматен сос  

Списък с продукти:  

500 гр. кайма
250 гр. ориз  
3-4 супени лъжици доматено пюре/кетчуп

150 гр. сметана  
1/2 чаша брашно 
сол и черен пипер 

Такива кюфтета през живота си не сте яли

лук и моркови

Начин на приготвяне: 

Нарежете лука и го добавете към каймата. Овкусете със сол и черен пипер, прибавете едно яйце и омесете всичко добре. От каймата оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в растително масло.

Отделно пригответе соса. За да направите това, смесете доматеното пюре със сметаната и чаша вряла вода. Изпържените кюфтетата задушете в соса за 10-15 минути.

За кюфтета с ориз първо сварете самия ориз (в традиционното съотношение 1:3). Към вече готовия ориз добавете лука и каймата, разбъркайте всичко добре и овкусете със сол и черен пипер.

Изчакайте малко да изстине и оформете кюфтетата (най-добре с мокри ръце). Изпържете ги добре от всички страни и в края на готвенето добавете доматеното пюре. 

Кюфтетата с ориз в доматен сос ще станат още по-вкусни, ако към соса добавите и малко бульон. 

Кюфтета на фурна

Необходими продукти:  

450 гр. кайма
100 гр. ориз 
лук, сол, подправки на вкус, моркови, чесън

Лесна рецепта за сочни кюфтенца, стават за минути

растително олио
250 гр. доматен сос/домати кетчуп 
300 мл. вода  

Начин на приготвяне: 

Започваме с основата на ястието - ориза. След като го сварите, го добавете към каймата, в която сте сложили нарязан на ситно лук и пресни подправки, и омесете добре.

За соса вземете лук, моркови и чесън, запържете ги в тиган и след това добавете доматите. Задушете всичко за не повече от 5 минути. 

Какво да направите, за да не се разпадат кюфтетата? Опитните готвачи съветват да омекотите каймата с бял хляб, напоен с мляко, или да добавите сирене/масло. Някои домакини пък добавят лъжица грис към каймата. 

Кюфтетата на фурна се пекат до 10 минути на 200 градуса. Ястието може да се сервира с гарнитура от картофено пюре или спагети.

Кюфтета със сос в тенджера 

Необходими продукти:

250 гр. ориз
500 гр. пилешко филе 
50 гр. сланина

Баба издаде тайната за вкусни картофени кюфтенца

1 глава лук и 1 морков  
черен пипер и сол на вкус
2 супени лъжици растително масло 

Начин на приготвяне:

Смелете в блендер или месомелачка лука, сланината и филето - това ще е вашата кайма. След това добавете сварения ориз. 

Оформете кюфтета и ги запържете леко в тигана със загрято растително масло. След това ги прехвърлете в тенджера, в която сте задушили морковите и лука. Налейте малко вода или бульон. Само 15-20 минути на котлона и вашите супер сочни кюфтета ще са готови за консумация. 

Кюфтета в сметанов сос

Списък с продукти: 

500 гр. кайма  
250 гр. ориз  
яйце, лук и морков - по 1 брой

Всички у дома полудяха по тези мързеливи кюфтета

150 гр. доматено пюре/кетчуп
50 гр. сметана  

Начин на приготвяне: 

Първо ще трябва да сварите ориза. Отделно се смесват каймата, настъргания морков, наситнения лук и суровото яйце. След това се добавя оризът и се овкусява със сол и черен пипер.

В друг съд смесете сметаната с доматеното пюре и добавете брашно и вода.

От каймата оформете малки кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в тигана. Сосът се добавя накрая.

 Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай