Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини, пише кулинарката Инна Георгиева за сайта hera.bg.
От jenata.blitz.bg вече ви показахме как да си направите пилешки пилаф в тиган, заради който направо ще си оближете пръстите. Споделихме ви и за вкусната рецепта за шоколадов кекс в чаша, който става само за 2 минутки.
Можете да гарнирате с картофено пюре или гарнитура от задушени моркови или други зеленчуци.
Чували ли сте за ябълкови тиганици? Е, толкова са вкусни, че ще изгубите ума си по тях (СНИМКИ)
Продукти:
2 бр. пилешки гърди - големи /900 гр./
100 гр. бекон
100 гр. пушено сирене
500 гр. гъби - печурки
1 с.л. непълна пшенично нишесте
зехтин
кашкавал - за настъргване
черен пипер
чубрица
сол
Нежен и сочен шоколадов кекс без брашно
Приготвяне:
Пилешките гърди разрязваме на две. Поставяме гърдите в торбичка и начукваме месото, внимателно до дебелина 5 мм.
Така получената пържола, посоляваме и добавяме прясно смлян черен пипер, сол и малко чубрица.
Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...
В единия край на всяко начукано месо, слагаме ивици бекон, резен пушено сирене и навиваме на руло. С помощта на клечки за зъби, захващаме месото да не се отвива.
В тиган съвсем за кратко, в малко зехтин, запържваме руладините. Поставяме в тавичка, заедно с нарязаните гъби, добавяме малко мазнина и печем около 25-30 минути в загрята фурна (200 градуса).
Всички приятелки полудяха по тази рецепта за свински филенца с левурда и каперси! (СНИМКИ)
Разтваряме в 100-150 мл вода нишестето и го добавяме към гъбите, разбъркваме добре. (Можете да добавите и сметана или прясно мляко) Настъргваме кашкавал върху руладините и оставяме да се пече, докато придобие златист цвят.
Добър апетит от jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!