Толкова вкусен домашен хляб, който става само за минутки, никога не сте яли! (СНИМКИ)

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tolkova-vkusen-domashen-khlyab-koyto-stava-samo-za-minutki-nikoga-ne-ste-yali-snimki Jenata.blitz.bg
Толкова вкусен домашен хляб, който става само за минутки, никога не сте яли! (СНИМКИ)

Миналата седмица от jenata.blitz.bg ви разкрихме как хлябът ни съсипва. Обяснихме ви и какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да го ядем всеки ден.

Но каквото и да си говорим хлябът и тестените изделия са голямо изкушение за мнозина. 

От jenata.blitz.bg ви показахме и страхотна рецепта за чудно вкусни мекички, които при това стават само за пет минути

Не бе отдавна времето и когато от jenata.blitz.bg ви предложихме рецепта и за чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите.

Сега обаче ще ви предложим лесен начин, по който да си направите много вкусен домашен чеснов хляб, какъвто гарантираме ви никога не сте хапвали.

Вкусният домашен хляб може да бъде самостоятелно ястие на трапезата, а и е идеален за закуска.

Все пак, месенето и печенето изискват известно време и усилия, но сега от jenata.blitz.bg ще ви покажем как да си направите от един най-обикновен хляб, купен от магазина, нещо невероятно.
 
Необходими съставки за домашен чеснов хляб:
Масло - 150 грама;
Хляб (какъвто тип харесвате) - 1 брой;
Чесън - 2-3 скилитки;
Твърдо сирене (каквото харесвате – козе, кравешко, гауда, ементал и какво ли още не) - 70-100 грама;
Магданоз или друга зелена подправка – по избор.

Начин на приготвяне на домашния чеснов хляб:
Смесете масло, което предварително е разтопено, с нарязания на ситно чесън и настърганото сирене.

За свеж ефект хлябът се нарязва на филийки и се намазва със сместа от масло, чесън и сирене. Не е необходимо да се намазва плътно голямо количество.

Може да слепите филийките заедно или да ги увиете във фолио или хартия за печене.

Фурната се загрява до 180 градуса. Филийките хляб (или навития на руло хляб) се слага в тава и се пече 10-15 минути до златисто.

Щом филийките леко се охладят си нарежете на малки парченца. Хлябът е хрупкав, вкусен и ароматен! Добър апетит от jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай