Това са най-вкусните палачинки… такива, каквито баба приготвяше

Това са най-вкусните палачинки… такива, каквито баба приготвяше

Продуктите за тях са малко, а приготвянето им повече от лесно

Може би най-любимата закуска на всички са палачинките. Те са толкова вкусни и най-хубавото е, че можем да ги приготвяме по най-разнообразни начини. 

Днес обаче от jenata.blitz.bg ще ви зарадваме с поредната феноменална рецепта за палачинки, която е от тефтера на баба. 

Специфичното при нея е, че не се използва вода или прясно мляко, а кисело мляко. Освен това вкусната закуска е готова за нула време и никой няма да чака и протестира с празна чиния. 

Ето и продуктите, които ще са ви нужни, за да сътворите днешните палачинки: 
• 2 ч.ч. кисело мляко; 
• 1 ч.ч. вода; 
• 2 ч.ч. брашно; 
• 2 яйца 
• 1 с.л. пудра захар; 
• ½ ч.л. сол; 
• 1 ч.л. хлебна сода;
• 2 с.л. краве масло. 

Начин на приготвяне: 
Както и сами можете да предположите, най-напред е редно да стартираме процеса с подготовката на сместа. Започнете с яйцата. Те трябва да са добре разбити с помощта на вилица или специална тел. 

Киселото мляко го смесвате със содата, разбърквате, така че сухата съставка да се активира и смесвате с водата. Тази смес прибавяте към купата, в която са яйцата.

Не забравяйте да пресеете брашното и към него да добавите пудрата захар. Прибавете го към останалите съставки и бъркайте енергично. Ако това ви затруднява, можете да използвате миксер. Консистенцията трябва да е гладка, така че да се получат тънки и ефирни палачинки. По ваше желание можете да добавите и една ванилия, стига вкусът й да ви се нрави. 

Печенето на палачинките е по традиционния начин. Загрявате тиган, омаслявате го и изсипвате с черпака от сместа. Готовите палачинки можете да гарнирате по ваш вкус – с банан, мед, кленов сироп или друго, което обичате да похапвате. 

Да ви е сладко! jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!