Едва ли има човек, който да не обича пържени филийки. С ароматно домашно сладко или със сиренце... Страшна вкусотия!
И най-важното - приготвянето им не отнема много време! Разбиваш яйцата, потапяш филийките, пържиш и после се наслаждаваш на невероятната закуска.
Някои ще побързат да кажат, че това е пържен хляб, който вреди на стомаха и се отразява на фигурата. Може би са прави, но всички ние сме отраснали с пържени филийки.
Като при всяко ястие, и тук, разбира се, има малки тънкости при приготвянето.
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите най-вкусните и хрупкави пържени филийки:
4 яйца
8 филии бял хляб
2 супени лъжици брашно
Всички ще питат за още, опитат ли тази зеленчукова вкусотия
растително масло за пържене (може да използвате масло)
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тайната на хрупкавите пържени филийки е брашното, което се добавя към разбитите яйца.
Вземете четири яйца и ги чукнете в купа. Добавете брашното, щипка черен пипер и сол на вкус и след това разбийте яйцата с бъркалка. Яйчената смес трябва да е като за омлет.
Загрейте добре тигана и налейте в него олио за пържене. Потопете филийките хляб в яйчената смес от двете страни, след това ги сложете в тигана и пържете от двете страни до кехлибарен цвят.
Сиромашка баница без кори, правя я по тайна мамина рецепта
Както вече споменахме, вместо олио може да използвате масло. Така филийките ще станат като "френски". Първо пържите от едната страна (около 3-4 минути), след това обръщате от другата. В зависимост от желаната степен на препичане на хляба, може да го пържите за 3-5 минути. Най-важното е да не ги изгорите!
Готовите филийки подредете красиво в чиния. Препоръчително е да се консумират, докато са топли. Може да ги хапвате със сирене, сладко, захар, мед, а защо не и с течен шоколад. Изборът е ваш! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!