Това е тайната за най-вкусната мързелива баница

Освен това за тази класическа вкусотия не са необходими кори

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tova-e-tainata-za-nai-vkusnata-mrzeliva-banica Jenata.blitz.bg
Това е тайната за най-вкусната мързелива баница

Едва ли има българин, който да не обича да похапва баница – за закуска, за обяд, понякога за вечеря, а често и ей така. Все пак баницата си е класика! 

Особено за закуска. Но да я приготвиш сутрин може да се окаже трудно поради липсата на време (особено ако не си със сръчни ръце!). 

Затова предлагаме рецепта за супер лесна бъркана, мързелива баница, която е страхотна както за закуска, така и за вечеря. Освен това за нея не да необходими кори.

Всички полудяха по тази здравословна баница, става за минути

Необходими продукти:
4 яйца
кисело мляко - 1/2 кофичка
олио - 1/2 ч.ч.
сода за хляб - 1 ч.л.
сол - 1 щипка
сирене - 300 гр.
брашно - 2 ч.ч

Начин на приготвяне: 
Разбиваме яйцата с вилица и добавяме олиото и шипка сол.

В киселото мляко слагаме содата да шупне, а после добавяме и нея при другите съставки.

Пресяваме брашното и го добавяме вътре и разбъркваме.

Това е тайната за най-вкусната баница, всички ще полудеят по нея! (СНИМКИ)

Натрошаваме сирене и го слагаме в кашата и разбъркваме.

Вземаме една тава и я намазваме с олио и набрашняваме, изсипваме кашата, а после печем в загрята на 190 градуса фурна.

Покриваме с кърпа още топла за мека кора.

Режем баницата на квадрати. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
6 Коментара
veri
преди 2 години

Рецептата не отговаря на снимката.Там ясно се вижда,че има кори.

Откажи
пепел в очите
преди 2 години

Абе карй да върви. Здраве да е.

Откажи
Александра
преди 2 години

Това си е най-обикновен солен кейк. Напоследък в мрежата пишат всякакви измамници, за да се подиграват с хората. На всичкото отгоре сложила снимка на истинска баница. Безобразие!

Откажи
Jully
преди 2 години

Да бе да . Баницата е много гадна.

Откажи
Ваня Колева
преди 2 години

Това е тутманик.

Откажи
Димо Димитров
преди 2 години

Не зная дали някой е пробвал рецептата преди да се пебликува, но не е “мързелива”, не впечатлява с вкус, също. По-скоро - най-обикновена питка със сирене. 3 точки от 5 за подвеждаща информация която води да съвсем обикновенни резултати. Леко съм разочарован.

Откажи