Това е тайната на вкусните картофки, топят се в устата

Всички у дома са луди по тях, а приятелките постоянно ми искат рецептата

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tova-e-taynata-na-vkusnite-kartofki-topyat-se-v-ustata Jenata.blitz.bg
Това е тайната на вкусните картофки, топят се в устата

Печените картофки са истинско пиршество за някои хора. Те могат да присъстват както в делника, така и на празничната ви трапеза.

Солена торта "Наполеон" с пиле и гъбки - пръстите да си оближеш!

Едва ли има хора, които да не обичат точно този въглехидрат, а приготвянето му на фурна е сравнително полезно. В следващите редове обаче ще ви разкрием как да приготвите картофките по уникален начин. 

Цялото семейство ще си оближе пръстите, а всички гости ще ви искат рецептата, за това може да сте сигурни. Продуктите, които са ви нужни, се намират във всяка една кухня. С рецептата може да се справи дори и начинаеща домакиня.

Няма наяждане с този домашен хляб - мек от вътре и с хрупкава коричка СНИМКИ

Необходими съставки

- На първо място естествено ще ви трябват картофи. Добре е да вземете 8-10 по-големи картофа, те ще са идеални за 4 порции.
- Една от най-важните съставки е кашкавалът. Трябва ви около 200 грама.
- за да направите печените картофки по-сочни и ароматни, то задължително ви трябват 2 глави лук.
- Друга важна съставка е майонезата, добре е тя да е максимално гъста и мазна. Ще са ви необходими около 4-5 лъжици.
- Не на последно място ще ви е нужен чесън, който ще даде уникален вкус на картофките, както и аромат. Необходими са ни 5-6 скилидки.
- Към печените картофки може да добавите различни подправки по ваша преценка. Ние препоръчваме да заложите на млян черен пипер, червен пипер и коркума. 
- Някои готвачи препоръчват да добавите и 1-2 супени лъжички горчица, защото така ястието става по-богато на вкус.

Кюфтета „Лястовиче гнездо“ нараво се топят в устата СНИМКИ

Приготвяне

На първо място трябва добре да обелите картофите и след това да ги измиете. Когато го сторите, може да нарежете продукта на филийки, не по-дебели от 1 см. 
По-дебелите парчета просто биха се пекли прекалено много време и пак може да не се изпекат достатъчно добре. 

Ако използвате пресни картофи, не е нужно да ги белите. 

Сега трябва да обелите и нарежете лука на пръстени или лучени кръгчета с дебелина 0,5 см. 

Вкусна закуска за 15 минути, топи се в устата

Пригответе маринатата в отделна купа. За целта трябва да сложите подправките, както и горчица (ако желаете). Добавете майонезата и разбъркайте старателно. Минете чесъна през преса и добавете малко сол. 

Изсипете маринатата върху картофите и разбъркайте добре.

Загрейте фурната до 200 градуса. сложете в тавата хартия за печене и поставете картофите отгоре. После може да сложите целия лук равномерно отгоре им.

Рендосайте кашкавала обилно отгоре.

Приблизително време за приготвяне - около час. Извадете ястието, когато хване златиста коричка. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
На 2 септември
преди 4 години

Днес ще е голям комунистически напън. Толкова голям, че може да се насерат, а в тая жега ще усмърдят София яко. София ще измием, но техния срам, не...

Откажи
Анти-Комунист е Анти-Христ
преди 2 години

Абе 2-Септемврийско лайняно говедо, хората ядат вкусни картофки, а ти си сереш в устата. Продължавай да си сереш в устата, това е манталитет

Откажи