logo

В този домашен пастет всички ще се влюбят от първата хапка

В този домашен пастет всички ще се влюбят от първата хапка

Никой няма да се досети, че за приготвянето му не сте използвали и грам месо

Търсите нещо вкусно, с което да намажете филийката си на закуска? Значи сте попаднали на правилното място! Защото днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една рецепта за домашен пастет, в който всички ще се влюбят от първата хапка. 

Приготвя се бързо и лесно. На всичкото отгоре е много нежен и изключително апетитен! А всеки, който го опита, изобщо няма да разбере, че за приготвянето му не сте използвали месо, а яйца и орехи. 

Вкусен, засищащ и най-важното - много евтин!

Ето и списъка с нужните продукти за тази неустоима глезотийка:  

3 яйца
2 глави лук
3 скилидки чесън

След тази закуска съпругът ви няма да спре да ви целува

30 гр. орехи
50 гр. краве масло
1,5 суп. л. растително масло

щипка захар
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне: 

Яйцата, които ще използвате за пастета, трябва да са твърдо сварени.  

Нарежете чесъна и лука на дребно. Загрейте растителното олио в тигана. Добавете лука, чесъна, щипка захар, кравето масло, солта и черния пипер. Разбъркайте и запържете всичко до златистокафяво.

Не сте яли по-вкусна закуска, става само за 10 минутки

Подсушете орехите в сух тиган. След като се охладят, ги смелете с блендера.  

Сварените яйца нарежете на големи парчета. Сложете и тях в блендера, добавете сотираните лук и чесън и смелете до получаването на паста. 

Това е всичко! Вкусното пастетче е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай