Търсите нещо вкусно, с което да намажете филийката си на закуска? Значи сте попаднали на правилното място! Защото днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една рецепта за домашен пастет, в който всички ще се влюбят от първата хапка.
Приготвя се бързо и лесно. На всичкото отгоре е много нежен и изключително апетитен! А всеки, който го опита, изобщо няма да разбере, че за приготвянето му не сте използвали месо, а яйца и орехи.
Вкусен, засищащ и най-важното - много евтин!
Ето и списъка с нужните продукти за тази неустоима глезотийка:
3 яйца
2 глави лук
3 скилидки чесън
След тази закуска съпругът ви няма да спре да ви целува
30 гр. орехи
50 гр. краве масло
1,5 суп. л. растително масло
щипка захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата, които ще използвате за пастета, трябва да са твърдо сварени.
Нарежете чесъна и лука на дребно. Загрейте растителното олио в тигана. Добавете лука, чесъна, щипка захар, кравето масло, солта и черния пипер. Разбъркайте и запържете всичко до златистокафяво.
Не сте яли по-вкусна закуска, става само за 10 минутки
Подсушете орехите в сух тиган. След като се охладят, ги смелете с блендера.
Сварените яйца нарежете на големи парчета. Сложете и тях в блендера, добавете сотираните лук и чесън и смелете до получаването на паста.
Това е всичко! Вкусното пастетче е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!