Вкусотия: Всеки трябва да знае как се приготвя баница за мързеливци

Вкусотия: Всеки трябва да знае как се приготвя баница за мързеливци

Оказва се, че има много лесен начин, а разликата с обикновената е незабележима

Българите често се шегуват, че всяка жена трябва да умее да прави мусака и „69“. Истината обаче е, че списъкът и малко по-дълъг и в него задължително влиза баницата.

Рецепта за салата от диня и сирене, която ще искате да ядете през целия август

Традиционното българско ястие намира място почти на всяка трапеза, чудесно е за закуска и за почти всеки празник, а разновидностите му се десетки.

Не винаги обаче на всички ни се занимава с дългото й приготвяне. Именно заради това в следващите редове ще ви разкрием как дори най-мързеливите могат почти без никакви усилия да приготвят уникална вкусотия.

Вкусно и лесно: Семейството ви ще полудее по това сладоледено крем брюле!

Купете готови кори за баница, след което ги нарежете на ленти с дебелина около 2-3 см.

После в дълбока купа разбийте 5 яйца, половин кофичка кисело мляко и 400 гр. Сирене.

Предварително си разделяме всяка кора една от друга, за да не се получава дебел слой.

Потапяме в сместа и след това редим в тавичка. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Отгоре може да полеете с масло.

@ssvilennab #banitsa #banitsarecipe #cooking #easycook #recipe #bulgaria #cook #fyp #fypシ #foryoupage ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Бон апети. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай