Българите често се шегуват, че всяка жена трябва да умее да прави мусака и „69“. Истината обаче е, че списъкът и малко по-дълъг и в него задължително влиза баницата.
Рецепта за салата от диня и сирене, която ще искате да ядете през целия август
Традиционното българско ястие намира място почти на всяка трапеза, чудесно е за закуска и за почти всеки празник, а разновидностите му се десетки.
Не винаги обаче на всички ни се занимава с дългото й приготвяне. Именно заради това в следващите редове ще ви разкрием как дори най-мързеливите могат почти без никакви усилия да приготвят уникална вкусотия.
Вкусно и лесно: Семейството ви ще полудее по това сладоледено крем брюле!
Купете готови кори за баница, след което ги нарежете на ленти с дебелина около 2-3 см.
После в дълбока купа разбийте 5 яйца, половин кофичка кисело мляко и 400 гр. Сирене.
Предварително си разделяме всяка кора една от друга, за да не се получава дебел слой.
Потапяме в сместа и след това редим в тавичка. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.
Отгоре може да полеете с масло.
@ssvilennab #banitsa #banitsarecipe #cooking #easycook #recipe #bulgaria #cook #fyp #fypシ #foryoupage ♬ Aesthetic - Tollan Kim
Бон апети. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!