Вкусно и лесно: Семейството ви ще полудее по това сладоледено крем брюле!

Вкусно и лесно: Семейството ви ще полудее по това сладоледено крем брюле!

Можете да си позволите такъв десерт дори по време на диета, защото се приготвя в малки порции

Крем брюлето е класически френски десерт, за който са чували дори тези, които никога не са били във Франция. Крем брюле се отличава с най-тънката хрупкава коричка, зад която се крие деликатен кремообразен пудинг.

Можете да си позволите такъв десерт дори по време на диета - крем брюле се сервира на малки порции, така че не е нужно да се притеснявате, че деликатесът ще навреди на фигурата ви.

Друго предимство на това ястие е, че е лесно да изненадате както домакинствата, така и гостите. 

Съставки
Захар - 100 г;
Мляко - 100 г;
За основата:
сметана 20% - 500 ml;
Мляко на прах - 50 г;
Царевично нишесте - 15 g;
Захар или прах - 80 g;

Готвене
1. Първо приготвяме карамела. Изсипете кафявата захар в малка тенджера и загрейте на среден огън, докато захарта се разтопи. В същото време внимателно разбъркайте с лъжица.

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

2. Ако използвате бяла захар, разтопете я и я доведете до златист цвят. Важно е да не прекалявате с карамела на котлона - в противен случай ще започне да горчи.

3. Извадете тигана с карамел от котлона и изсипете топло мляко в него на тънка струя, като разбърквате масата. Поставете тенджерата обратно на котлона и загрейте, докато карамелено-млечната смес стане гладка. След това свалете съда от котлона и го оставете да изстине.

4. В друга тенджера смесете захарта и млякото на прах, добавете 200 мл сметана, сложете на малък огън и оставете сместа да заври. Захарта и млякото на прах трябва да се разтворят.

5. Разтворете нишестето в 50 мл сметана и изсипете във врящата сметана.

6. Оставете да къкри 1-3 минути до сгъстяване на крема. Свалете от огъня и охладете.

7. В дълбока купа смесете охладения крем, карамела и останалите 250 мл сметана. Разбъркайте добре с бъркалка до гладкост.

8. Изсипете сместа в подходящ съд и поставете във фризера. Сладоледът ще бъде готов след 10-12 часа. При сервиране можете да украсите с пресни плодове. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ива

Ива 06.08.2023 13:07

Уж беше крем, а на края стана сладолед!

Крем

Крем 06.08.2023 13:22

Карамел с мляко захар и яйца .Захарта си е захар -няма по-здравословна ,има по -скъпа .Без ГМО царевично нишесте най -добре ! Никакво мляко на прах ? Коричката отгоре иска горелка ! По-вкусно е карамела отдоло ....ям,ям Ямммм...