По време на пандемията много от нас се научиха да готвят като истински професионалисти и вече са усвоили дузина интересни и вкусни рецепти.
Това е тайната на вкусното пилешко, няма наяждане с него
Едва ли някой ще оспори факта, че десертите увличат най-много всеки, а и кой не обича да си похапва нещо сладичко, без значение от възрастта. Точно в такава позиция бе и херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, която може да се похвали с увлечение към кулинарията и сладкарството.
Съпругата на принц Хари реши да покаже на почитатели, приятели и последователи една от любимите си рецепти, като я представи в личния си блог. Маркъл е популярна освен с кариерата си на актриса и брака си за британски принц, и с уменията си в кухнята.
Отзивите на приготвилите сладкиша й са положителни, а всички се заканват, че ще повторят направата на изкушението отново и отново.
Пилешкото се топи в устата с тази марината, вкъщи го изяждат за секунди
Става въпрос за вкусен бананово-шоколадов кейк. Ето какви продукти ви трябват за направата му:
- Банани – 2 бр.
- Брашно – 150 гр.
- Яйца – 2 бр.
- Масло – 150 гр.
- Пудра захар – 100 гр.
- Джинджифил 60 гр.
- Шоколадови топчета/пръчици – 50 гр.
- Бакпулвер – 5 гр.
Приготвяне:
Разбийте маслото и пудрата захар с пасатор до постигането на гладка и хомогенна смес. След това добавете яйца и брашно и продължете да разбивате.
Следва да обелите бананите и да ги намачкате с вилица, докато не се получи смес, подобна на пюре.
Свекърва ми издаде тайната за вкусно пилешко, топи се в устата
Настържете джинджифила на ситно ренде и го добавете към банана. Добавете бакпулвер и шоколадови топчета, а след това добавете и пасираната смес от масло и пудра захар.
Поставете получената смес в подготвена формичка за печене и поставете в загрята до 180 градуса фурна за 25-30 минути./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!