Всички ще питат за още, вкусят ли тези нежни мъфини

Приготвят се бързо и изключително лесно, а крайният резултат е изключително нежен и вкусен

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vsichki-shte-pitat-za-oshte-vkusyat-li-tezi-nezhni-mafini Jenata.blitz.bg
Всички ще питат за още, вкусят ли тези нежни мъфини

Обичате ли тиквички? А какво ще кажете да си приготвите от тях нещо по-нестандартно и по-точно - мъфини?

Рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, е истинско гурме удоволствие. Тези вкусни кексчета от тиквички със сирене са забавна алтернатива на хляба, както и доста засищаща закуска. И определено ще се харесат и на най-малките.

Приготвят се бързо и изключително лесно, а крайният резултат е изключително нежен и вкусен.

Ето от какво се нуждаете, за да си направите това бързо и полезно изкушение:

Списък с продукти за 10 порции:

150 гр. тиквички 
200 гр. брашно
2 яйца

100 гр. твърдо сирене 
70 гр. растително масло
100 гр. мляко 

Тази вкусна мусака с тиквички свършва за минути

сол  и смлян черен пипер на вкус
11 гр. бакпулвер 

Начин на приготвяне:

Подгответе всички продукти от списъка. Изберете твърдо сирене, което не се топи много във фурната.

Измийте тиквичките и ги подсушете. Отрежете краищата им, настържете ги на едро ренде и изцедете излишната течност. Добавете настърганото твърдо сирене.

В купата с тиквичките и сиренето разбийте две големи яйца, добавете към тях млякото и растителното масло. Добавете сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре. 

Добавете малко по малко пшенично брашно, като започнете от 150 грама. Разбъркайте тестото и го оставете да престои няколко минути. 

На този етап бакпулверът ще започне да действа и ако не сте изцедили добре тиквичките, те ще отделят още течност. Ако това се случи, добавете още малко брашно и разбъркайте.  

Тиквички със соев сос и чесън на тиган - нереална вкусотия

Тестото трябва да е със средна гъстота. 

Във всяка формичка за мъфини изсипете по една супена лъжица тесто. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна в режим на горно и долно нагряване за 35-40 минути.

Колкото повече тесто сложите, толкова по-дълго ще се пекат мъфините, така че е по-добре да използвате по-ниски формички и слагате много тесто.

След като времето изтече, оставете мъфините да изстинат, а после сервирайте с чаша студено бяло вино, маслини, сушени меса и домати. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай