Задушеното шкембе е много вкусно и определено ще промени предпочитанията ви. Много хора, след като го опитат, колкото и да не са обичали подобни храни, се влюбват буквално в този вкус, пише кулинарката Гени Попова от сайта hera.bg.
От jenata.blitz.bg вече ви показахме рецепта за много вкусни пиперки с шунка и сиренце, по които всички в дома ви ще полудеят. Споделихме ви и как да направите най-вкусните мекички за перфектната закуска.
Сега ще ви разкрием и тайната на задушеното шкембе. Според кулинарката може да добавете по желание и малко кашкавал минути преди да го извадите.
Чудно вкусна и лесна закуска, която става за минутки (СНИМКИ)
Продукти:
1 кг. телешко шкембе
100 гр. краве масло
150 мл. бяло вино
черен и червен пипер
дафинов лист
2-3 скилидки чесън
сол
Витаминозна бомба: По тази вкусна салатка с име "Мъката на бацила" полудяха всички у дома
Приготвяне:
Добре почистеното и измито шкембе се нарязва на кубчета и се сварява.
Подрежда се в пръстените гювечета /може и в по голямо гърне/.
Тайната на перфектните пържени картофки с апетитна златиста коричка е разгадана!
Редуваме малко шкембе, масло, чесън, шкембе.
Добавяме подправките, заливаме с виното и печем на умерена фурна до готовност.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!