Всички ще се влюбят в тази витаминозна бомба от мариновано зеле и цвекло

Всички ще се влюбят в тази витаминозна бомба от мариновано зеле и цвекло

Приготвя се изключително лесно, а най-важното е, че само след 24 часа може да го сервирате на масата

През есента по пазарите могат да се намерят всякакви зеленчуци, с които да се приготви страхотна зимнина.

И тъй като сме в сезона на зелето, от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си приготвите една малко по-нетрадиционна салатка - с зеле, цвекло и моркови. 

Маринованото зеле с цвекло не е толкова популярно като краставичките и зелените домати, но повярвайте - към ярките му хрупкави листа в кисела марината никой няма да остане безразличен! Да не говорим, че е истинска витаминозна бомба!

Това са най-добрите рецепти за зимнина, после пръстите ще си оближете

Може да му се наслаждавате както самостоятелно, така и като гарнитура към месните си гозби. Между другото, то може да бъде чудесно допълнение към любимите на децата бургери и сандвичи. 

Приготвя се изключително лесно, а най-важното е, че само след 24 часа може да го сервирате на масата. 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази вкусотия: 

1,5 кг. зеле
1 цвекло
1 морков
глава чесън

За маринатата: 

1,4 л. вода
150 гр. захар
3 супени лъжици сол

100 мл. оцет 9%
2 бр. дафинов лист
5 зърна черен пипер и бахар

Начин на приготвяне:  

Изчистете  цвеклото и морковите и ги настържете на ренде за корейски моркови.

Домати в буркан - това е тайната за перфектната зимнина!

Зелето измийте и нарежете на едри кубчета. 

Налейте вода в тенджерата. Добавете солта, захарта, дафиновия лист, черния пипер и бахара. Поставете тенджерата с маринатата на котлона, изчакайте да заври, след което оставете за още една минута. 

В 3-литров буркан на дъното поставете първия слой зеле, след това малко моркови и накрая - малко чесън и  цвекло. Подреждайте зеленчуците в този ред докато свършат. Най-горният слой трябва да е от  цвекло и чесън.

Всеки слой трябва да се притиска добре. 

Излейте горещата маринатата в буркана, а когато изстине, го приберете в хладилника за 24 часа. Когато времето изтече, салатката е готова за консумация. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай