Не знаете какво да приготвите от карфиола, който сте купили от пазара, а ви се иска да сервирате нещо вкусно на масата?
От него могат да се направят куп лесни и здравословни гарнитура, които ще се превърнат в украсата на всяка трапеза. Трябва само малко да развихрите въображението си.
Ястието, чиято рецепта днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас, изглежда точно като ориз, но на вкус... Въздушно, ронливо и изключително леко. Основната му съставка ще се превърне в истинска мистерия.
Рецептата е изключително подходяща за всички майки, които искат, но не могат да излъжат децата си да опитат този зеленчук, за привържениците на здравословното хранене и за любителите на нестандартната храна.
Продуктите, посочени в рецептата, са достатъчни за две големи порции. Ястието се приготвя бързо, съставките са достъпни и по всеки джоб, но най-важното е, че е изключително полезно!
Списък с продукти:
300 гр. карфиол
1 скилидка чесън
лук
Всички вкъщи са луди по тези кюфтенца от карфиол
1 яйчен белтък
олио за пържене
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте карфиола добре и го разделете на цветчета. Изсушете цветчетата с кухненска хартия, поставете ги в блендера и смелете до размера на оризови зърна. Ако нямате блендер, настържете цветчетата на едро ренде.
Нарежете лука, а чесъна прекарайте през преса. Изсипете малко количество растително масло в предварително загрят тиган (може да използвате и краве масло) и запържете лука и чесъна до златисто кафяво.
Добавете белтъка и го запържете, като го начупите с шпатула на малки части.
Опитате ли този паниран карфиол, ще го приготвяте отново и отново
Изсипете карфиола, добавете щипка индийско орехче (можете да използвате всяка друга подправка на вкус), сол и черен пипер. Пържете на слаб огън за 5 минути.
Нещо много важно: за да направите зеленчуковия ориз ронлив и въздушен, не покривайте тигана с капак по време на пърженето и не добавяйте сосове!
Ястието е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!