Всички ще се влюбят в този фалшив ориз и ще питат за още

Ястието се приготвя бързо, съставките са достъпни и по всеки джоб, но най-важното е, че е изключително полезно  

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vsicki-shhe-se-vlyubyat-v-tozi-falsiv-oriz-i-shhe-pitat-za-oshhe Jenata.blitz.bg
Всички ще се влюбят в този фалшив ориз и ще питат за още

Не знаете какво да приготвите от карфиола, който сте купили от пазара, а ви се иска да сервирате нещо вкусно на масата? 

От него могат да се направят куп лесни и здравословни гарнитура, които ще се превърнат в украсата на всяка трапеза. Трябва само малко да развихрите въображението си.

Ястието, чиято рецепта днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас, изглежда точно като ориз, но на вкус... Въздушно, ронливо и изключително леко. Основната му съставка ще се превърне в истинска мистерия. 

Рецептата е изключително подходяща за всички майки, които искат, но не могат да излъжат децата си да опитат този зеленчук, за привържениците на здравословното хранене и за любителите на нестандартната храна.

Продуктите, посочени в рецептата, са достатъчни за две големи порции. Ястието се приготвя бързо, съставките са достъпни и по всеки джоб, но най-важното е, че е изключително полезно! 

Списък с продукти: 

300 гр. карфиол
1 скилидка чесън
лук 

Всички вкъщи са луди по тези кюфтенца от карфиол

1 яйчен белтък
олио за пържене
1 щипка индийско орехче

сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне: 

Измийте карфиола добре и го разделете на цветчета. Изсушете цветчетата с кухненска хартия, поставете ги в блендера и смелете до размера на оризови зърна. Ако нямате блендер, настържете цветчетата на едро ренде.

Нарежете лука, а чесъна прекарайте през преса. Изсипете малко количество растително масло в предварително загрят тиган (може да използвате и краве масло) и запържете лука и чесъна до златисто кафяво.

Добавете белтъка и го запържете, като го начупите с шпатула на малки части. 

Опитате ли този паниран карфиол, ще го приготвяте отново и отново

Изсипете карфиола, добавете щипка индийско орехче (можете да използвате всяка друга подправка на вкус), сол и черен пипер. Пържете на слаб огън за 5 минути.   

Нещо много важно: за да направите зеленчуковия ориз ронлив и въздушен, не покривайте тигана с капак по време на пърженето и не добавяйте сосове!

Ястието е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай