Задушен патладжан с домати и чесънче - пръстите да си оближеш!

Сервирайте като отделно ястие или като гарнитура към пиле, месо или риба

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/zadusen-patladzan-s-domati-i-cesnce-prstite-da-si-oblizes Jenata.blitz.bg
Задушен патладжан с домати и чесънче - пръстите да си оближеш!

Хапва ви се вкусен патладжан? От jenata.blitz.bg ви предлагаме да си го приготвите по тази уникална рецепта - с домати и чесънче! 

Във Франция например към рецептата добавят малко тиквички и ароматни билки. А гърците леко запържват патладжана, лука и доматите, след което ги пекат под слой от натрошена фета.

У нас пък някои домакини слагат и чушки, което прави вкуса на ястието особено изразителен. 

Измислете своя собствена версия или пък използвайте нашата: проста е, достъпна и много вкусна.

Списък с продукти:

700 гр. малки млади патладжани
300 гр. лук 
4 скилидки чесън 

Толкова вкусен пълнен патладжан през живота си не сте яли

500 гр. домати 
4 стръка магданоз 
30-40 мл. растително масло 

прясно смлян черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги нарежете на дебели филийки, поръсете ги със сол и ги оставете на стайна температура за 15 минути, за да си пуснат горчивия сос, след което ги подсушете с кухненска хартия. 

Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Измитите домати нарежете на филийки. Измийте магданоза, отстранете листата от клонките и го нарежете на ситно. 

Загрейте растителното масло в тигана, добавете патладжаните и ги запържете на среден огън от едната страна за 3 минути. Запържете и от другата страна по същия начин, 3 минути, и наредете патладжаните в чиния.

Пармиджана с патладжани - истинска наслада за сетивата

В същия тиган запържете лука и чесъна на среден огън. Добавете доматите и разбъркайте. Пържете на среден огън за 5 минути, след което добавете патладжана и наситнения магданоз.

Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и покрийте тигана с капак. Оставете да покъкри на слаб огън за 7-10 минути.

Сервирайте като отделно ястие или като гарнитура към пиле, месо или риба. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Nikol
преди 1 година

Отcлабването без диeта и гладуване не е мeчта - това е pеалност.Найпpодaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съвeтвам всички с надноpмено тегло да пpобват------- http://gg.gg/ketobg

Откажи
Относно Рецептата
преди 1 месец

Патладжана гълта много повече мазнина, отколкото е написано ! Пригответе си поне 300-400 мл мазнина за пърженето.

Откажи