logo

Такива необикновени сармички през живота си не сте яли!

Такива необикновени сармички през живота си не сте яли!

За приготвянето им ще са ви необходими по-специални продукти, но крайният резултат няма да ви разочарова

Зелевите сармички са едно от най-любимите ми ястия, свързани с много носталгични спомени. Баба винаги ги готвеше, когато й ходехме на гости. 

Събирахме се около трапезата, тя слагаше тенджерата с вкусната гозба и всички бяхме много доволни. А приятните разговори около масата продължаваха чак до сутринта.

Между другото, говорейки за баба, тя винаги обичаше да експериментира с продуктите в рецептата. И ако по нейно време имаше такива неща, със сигурност щеше да ги опита.

Защото рецептата за сармички, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, е малко по-нетрадиционна. За нея ще са ви необходими по-специални продукти, но крайният резултат няма да ви разочарова!

Ето какво ще ви е необходимо, за да си приготвите тези сармички с необичайна плънка: 

1 бр. пекинско зеле
1 бр. пилешки гърди
1 чушка

1 кисела краставичка
12 пъдпъдъчи яйца
250 гр. заквасена сметана

Ей такива сочни сармички по румънски досега не сте опитвали!

1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица твърдо сирене
лимонов сок
сол и подправки 

Начин на приготвяне: 

Започваме с листата за сармичките. Отделете ги внимателно от кочана и ги сварете, за да омекнат. 

голубцы рецепт

Сварете пъдпъдъчите яйца и филето.

Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта

Яйцата оставете да изстинат, а месото нарежете на тънки ивици. 

голубцы в духовке

Изчистете чушката и я нарежете на ленти. Киселата краставичка нарежете по същия начин. 

голубцы из пекинской капусты

Вземете един зелев лист, върху него сложете малко пилешко месо, след това поръсете с черен пипер, сложете краставичка и 2 яйца.

Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки

Завийте добре и сложете в дълбок тиган. 

голубцы ассорти

След като приключите с всички сармички, е време да се заемете със соса. Смесете сметаната със зехтина, солта и подправките. Добавете настърганото твърдо сирене и разбъркайте добре. Залейте сармичките и гответе на бавен огън 30 минути. 

Мъжът ми полудя по тази гръцка мусака, нахвърля й се като освирепял!

Приготвени по този начин, сармичките са просто перфектни. С гъст и ароматен сос, а за плънката просто няма какво да се каже.  

Време е да ги сервирате на масата! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай