Зелевите сармички са едно от най-любимите ми ястия, свързани с много носталгични спомени. Баба винаги ги готвеше, когато й ходехме на гости.
Събирахме се около трапезата, тя слагаше тенджерата с вкусната гозба и всички бяхме много доволни. А приятните разговори около масата продължаваха чак до сутринта.
Между другото, говорейки за баба, тя винаги обичаше да експериментира с продуктите в рецептата. И ако по нейно време имаше такива неща, със сигурност щеше да ги опита.
Защото рецептата за сармички, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, е малко по-нетрадиционна. За нея ще са ви необходими по-специални продукти, но крайният резултат няма да ви разочарова!
Ето какво ще ви е необходимо, за да си приготвите тези сармички с необичайна плънка:
1 бр. пекинско зеле
1 бр. пилешки гърди
1 чушка
1 кисела краставичка
12 пъдпъдъчи яйца
250 гр. заквасена сметана
Ей такива сочни сармички по румънски досега не сте опитвали!
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица твърдо сирене
лимонов сок
сол и подправки
Начин на приготвяне:
Започваме с листата за сармичките. Отделете ги внимателно от кочана и ги сварете, за да омекнат.
Сварете пъдпъдъчите яйца и филето.
Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта
Яйцата оставете да изстинат, а месото нарежете на тънки ивици.
Изчистете чушката и я нарежете на ленти. Киселата краставичка нарежете по същия начин.
Вземете един зелев лист, върху него сложете малко пилешко месо, след това поръсете с черен пипер, сложете краставичка и 2 яйца.
Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки
Завийте добре и сложете в дълбок тиган.
След като приключите с всички сармички, е време да се заемете със соса. Смесете сметаната със зехтина, солта и подправките. Добавете настърганото твърдо сирене и разбъркайте добре. Залейте сармичките и гответе на бавен огън 30 минути.
Мъжът ми полудя по тази гръцка мусака, нахвърля й се като освирепял!
Приготвени по този начин, сармичките са просто перфектни. С гъст и ароматен сос, а за плънката просто няма какво да се каже.
Време е да ги сервирате на масата! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!