Чували ли сте за македонско макало? Е, ако не сте, то сега от jenata.blitz.bg ще поговорим малко за него.
То не само, че е вкусно, но и защитава имунитета ви. Опитайте и се уверете сами.
За всички, които обичат чесъна, и особено за тези, които не могат да го ядат суров, македонското макало е истинско нещо – ще се насладите на вкуса, ще предпазите имунитета, но и организма от грип и други заболявания.
Затова чесънът се нарича още естествен антибиотик.
Макало с чесън е чудесна добавка към барбекю, яхнии, печени картофи... Допълва различни ястия и им придава специален вкус.
Обикновено македонците практикуват да го сгъстяват с хляб, накиснат в макало. Това е истинско удоволствие!
Необходими продукти:
- 1 глава чесън
- сол по желание
- 5 супени лъжици олио, а може и повече
- 3 супени лъжици оцет
- 400 мл хладка вода
- 2-3 малки люти печени чушки
- магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Чесънът се обелва и нарязва. Сложете го в дървена купа за каша, а може и в блендер. Но дървената купа е много по-добра, защото придава специален вкус.
Добавете солта. Пасирайте го, докато получите гладка смес като майонеза (може да отнеме малко повече време, но тайната е в дългата паста).
Добавете олио и разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете оцета и разбъркайте всичко, съветват от slobodenpecat.mk.
След това добавете хладка вода и разбъркайте добре. Добавете лютите чушки и ситно нарязания магданоз.
Внимание:
Можете да увеличите или намалите съставките, в зависимост от вкуса. Макалото се съхранява в хладилник. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!