10 уж безобидни симптоми, които обаче сигнализират за смъртоносни болести

10 уж безобидни симптоми, които обаче сигнализират за смъртоносни болести

Има няколко безобидни сигнала на тялото ни, които някои от нас просто игнорират, но напразно. Ако обърнете внимание на тези симптоми и помолите за помощ, лекарите може да диагностицират сериозно заболяване и то на ранен етап, което в последствие може да ви спаси живота.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме кои са токсичните продукти, с които без да знаем третираме кожата си, а те ни вредят много. Разказахме ви и каква опасност дебне жените, които седят с кръстосани крака и носят тесни дънки.

В следващите редове ще ви споделим за няколко симптома, на които задължително трябва да обърнете внимание, ако искате да сте сигурни, че не ви грози много страшна болест.

Ето ги и тях:

Забравяте това, за което говорите в момента

Случвало ли ви се е да говорите ентусиазирано или разпалено за нещо и бам, изведнъж губите нишката на това, което приказвате? Ако често забравяте какво сте говорили, не може да си спомните какво искате да кажете, то това може да бъде сериозен сигнал.

Това може да е симптом на нарушение при кръвоснабдяването на мозъка или мини инсулт. Дори и да си спомните всичко след няколко секунди, то не може да игнорирате подобен признак. Добре е да се обърнете към лекаря си.

В продължение на няколко дни ви се струва, че имате нещо в окото

При всеки човек очите понякога биват наранени или пък просто се зачервяват. Ако имате бели петна в зрението, то това може да е симптом на мускулна дегенераия, която може да доведе до загуба на зрението. Ако виждате светкавица например, придружена с главоболие, то това може да бъде симптом за мигрена или пък катаракта.

Киселини след обилно хапване

Усещате ли дискомфорт, когато прекалявате с количеството храна, което консумирате? Причината за киселините може да бъде заради стомашната киселина, която влиза в хранопровода и причинява възпаление, което от своя страна води до кисел вкус в устата и уврежда зъбите. Обикновено тези симптоми се проявяват вечерта и могат да бъдат причинени и заради тесни дрехи.

Бременните жени и хората с наднормено тегло най-често са засегнати от киселини.

Ако не обърнете внимание на тези симптоми, може да развиете рак на хранопровода. Ако имате киселини веднъж седмично или по-често, то незабавно се консултирайте с лекар.

Сънливост през деня

Нормално е, като се събудите сутрин, да ви се спи. След като обаче сте се събудили, пили сте кафе и сте изпълнили всичките си ритуали, стигайки до работното място, ако ви се доспи, това не е на добре. Може да е симптом за развитие на сърдечно-съдови заболявания, инсулт, диабет и т.н. Необходимо е да се консултирате с лекар.

Често имате усещането, че сте „седнали” на ръката или крака си

Абсолютно нормално е, когато се събудите от сън, кръвоснабдяването на ръката или крака ви да е нарушено. Този симптом не изглежда сериозен, ако се появява веднъж седмично или по-рядко. Ако обаче се случва доста по-често, то тогава е добре да се консултирате с лекар, защото може да е сигнал за увреждане на нервите. Освен това, това може да бъде ранен симптом на инсулт и диабет, но най-често сигнализира за увреждане на нервите.

Увеличаване на талията

Най-честата причина е преяждането. Ако обаче това увеличение е съпроводено от раздразнение и анемия, обща загуба на тегло, то това може да бъде симптом на коремни заболявания и дори на рак. Ако преяждането и бременността не са причина за промяната в талията ви, то е добре да посетите лекар. Ако усещате подуване, след приемането на малко количество храна и имате болки в долната част на корема, това може да означава рак на яйчниците.

Болки в краката, като при разтягане на мускул

Може би причината не е във физическата активност, а в нейното отсъствие. Ако болката се появи след продължително заседание или стоене зад компютъра, то причината може да бъде венозна тромбоза. Ако сте прекарали повече от час и половина в седящо положение, без да се движите, то кръвоснабдяването на краката намалява с около 50%. Смята се, че основният симптом на тромбозата са зачервяването и подуването, но всъщност до 80% от пациентите се оплакват сами от болка в краката и често лекарите правят грешни диагнози.

Рана, която не се лекува

Ако имате рана или пъпка, която не изчезва в рамките на 2-3 седмици, то е добре да й обърнете по-специално внимание Това може да е първата проява на базално-клетъчен карцином. Този вид рак на кожата се лекува в ранните му стадии и се среща много по-често при мъжете, отколкото при жените. Внимавайте за появата на бенки и други образувания на клепачите, ушите, скалпа, гърба и раменете, особено, ако прекарвате много време на открито през летния сезон и не използвате слънцезащитни продукти. Базалният карцином се разпространява много по-бавно от меланома. Колкото по-дълго отлагате посещението при доктор, толкова по-сериозни могат да бъдат последиците.

Кашлица, която не минава

Това е друг симптом, който не бива да бъде пренебрегнат. Сухата кашлица, която не изчезва за месец и постоянната болка в гърлото. Това може да са признаци на гастроезофагеаен рефлукс – състояние при което съдържанието на стомаха влиза в хранопровода, предизвиквайки дразнение.

Жадни сте постоянно

Постоянно сте жадни. Това е един от основните симптоми  на диабета. При това заболяване нивото на кръвната захар се повишава. Човек може да пие по 10 литра вода дневно и пак да се чувства жаден./jenata.blitz.bg

Коментирай

Vazbudeno_hui4e

Vazbudeno_hui4e 14.01.2019 9:29

А когато на близ авторките им се ебе, тогава какви са симптомите? Сърбящо коте или дупе?? Или и двете??