logo

102-годишни близначки посрещнаха поредния си рожден ден и шокираха света с тайната си за дълъг живот (СНИМКИ)

102-годишни близначки посрещнаха поредния си рожден ден и шокираха света с тайната си за дълъг живот (СНИМКИ)

Едни от най-възрастните близначки във Великобритания отбелязаха 102-ия си рожден ден. Филис Джоунс и Айрин Кръмп живеят заедно в западното английското графство Уорчестър. Филис е по-голяма от сестра си с цели 25 минути.

Сестрите са родени през 1916 година. Преживели са управлението на четирима монарси, 20 министър-председатели и две световни войни. Когато навършили 100 години, самата Елизабет II им изпратила поздравителна картичка.

Филис е по-голяма от сестра си с цели 25 минути. А синът й - 59-годишният Карл, заявява, че двете жени са пълни с енергия и изглеждат най-много на по 60 години.

Сестрите обясняват своето дълголетие с факта, че ядат много риба и пият силен алкохол, но с мярка – позволяват си не повече от две чашки.

Айрин Кръмп

105-годишна британка посочи връзката между секса и дълголетието и шокира всички с рецептата си за дълъг живот

Филис Джоунс  

Столетничките посрещат личния си празник в дом за стари хора, защото Филис страда от съдова деменция и се притеснява да ходи по обществени места. Айрин пък изпитва затруднения с ходенето.

9 прости метода, с които ще удължите живота си

Въпреки това, и двете имат нормално кръвно налягане и не страдат от артрит.

Най-възрастната жена в света разтърсващо: Дългият живот изобщо не е Божи дар за мен, а наказание (СНИМКИ)

Карл отбелязва, че много се гордее с майка си и леля си и смята да предложи двете дами да бъдат вписани в книгата за рекорди на Гинес. Той се е поразровил в интернет и е установил, че неговите роднини са най-възрастните британци./jenata.blitz.bg

Коментирай