logo

190-кг майка на три деца разкри как е свалила 50 кг

190-кг майка на три деца разкри как е свалила 50 кг

Саманта решила да се отърве от лошите навици, когато разбрала за бременността на дъщеря си

Жителка на Великобритания взе участие в програмата Shut-Ins: Britain's Fattest People и разкри начин, който й помогна да отслабне с 50 килограма.

35-годишната майка на три деца Саманта от английския град Хартълпул тежала около 190 килограма. Поради затлъстяването си тя се срамувала дори да напусне къщата си, прехвърляйки отговорността за семейството на съпруга си, с когото живеела от 14 години. „Станах отшелник“, признава тя. "Бавно, но сигурно ставаше все по-лошо и по-лошо".

Няколко прости съвета за тези, които трябва бързо да свалят 5 килограма

Саманта започнала да се чувства като 90-годишна баба, която трудно отговаряла на обаждане или отваряла входната врата. Когато била сама вкъщи, тя поръчвала нездравословна храна и ядяла мазни и висококалорични закуски от сутрин до вечер. „Храната ме успоковаше. Тя ми стана приятелка. Колкото повече ядях, толкова по-добре се чувствах”, казва тя.

Саманта решила да се отърве от лошите навици, когато разбрала за бременността на дъщеря си. В консултация с лекар тя получила задачата да свали пет килограма за пет седмици и й била предписана диета от хиляда килокалории на ден. В същото време й било забранено да консумира храна и закуски за вкъщи.

Диетолози определиха най-добрата диета за жени над 40 години

Месец по-късно тя посетила лекаря за втора среща и установила, че е свалила девет килограма. Тогава й било предложено да се подложи на операция за намаляване на обема на стомаха. В рамките на една година след процедурата Саманта продължила да спортува и да се храни правилно и общо свалила 50 килограма.

Тази история дава поука на всички, които смятат, че не могат да свалят килограми. Винаги има начин, стига да сме готови да го открием. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай