logo

5 ранни симптоми на рак на гърдата, които най-лесно се пропускат СНИМКИ

5 ранни симптоми на рак на гърдата, които най-лесно се пропускат СНИМКИ

Важно е всяка жена да ги познава, за да открие коварната болест навреме

Според статистиката всяка осма жена страда от рак на гърдата, а успехът на лечението директно зависи от това колко бързо се открие болестта.

Внимание, рак на гърдата може да покоси дамите, които имат такъв характер

Свикнали сме да вярваме, че основният симптом на заболяването са новообразувания (бучки) в гърдите - и затова често игнорират други ранни симптоми. Междувременно вниманието към тях може да спаси не само здравето, но и живота на всяка жена.

Обърнете внимание на тези симптоми на рак на гърдата, които жените пропускат най-често - и не забравяйте да се консултирате с лекар, ако забележите някой от тях.

И така - ето кои са петте ранни симптоми на рак на гърдата, които най-лесно се пропускат:

Кашлица
 

Кашлица, която не е свързана с настинка или грип или която не иска да спре, въпреки че преди време сте се възстановили от сезонни заболявания, може да е симптом на рак. 

Спрете да ядете тези храни преди да сте развили рак!

Понякога туморът може да окаже натиск върху белите дробове и да причини кашлица. 

В други, по-сериозни случаи, кашлицата може да причини метастази: във всеки случай кашлица с неясен произход е достатъчно добра причина да се обърнете към лекар.

Проблеми с червата
 

Запек или диария, които се появяват без видима причина и продължават дълго време, също могат да бъдат симптом на рак на гърдата. Ако червата ви се държат „неестествено“ и гастроентерологът не вижда причина за това, то тогава проверете гърдите си - може би това ще спаси здравето ви.

Възпалени лимфни възли
 

Възпалението на лимфните възли в аксиларната област или неоплазма на същото място е повод да се направи ултразвук и да се консултирате с мамолог. 

Доказано! Размерът на бюста има връзка с рака на гърдата

Факт е, че тъканите, които изграждат женските гърди, се простират до подмишниците - и туморът може да бъде локализиран и там. Ако забележите неоплазми в тази област, не забравяйте да се консултирате с лекар.

Сърбеж


Постоянният сърбеж, особено в областта на зърното, може да бъде сигнал, че излишната течност се натрупва в областта на гърдите: понякога това се причинява от образуването на нови кръвоносни съдове, които захранват тумора. Не забравяйте да се консултирате с лекар.

Разбиха на пух и прах трите най-големи мита за женските гърди

Болки в гърба


Постоянната болка в гърба, която не отшумява въпреки почивката, масажа и какво ли още не също може да бъде симптом на рак на гърдата. 

Факт е, че туморът може да окаже натиск върху нервите връзки, причинявайки болка. Ако гърбът постоянно ви „боли“, не забравяйте да се консултирате с лекар. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Илонка Илева

Илонка Илева 25.05.2020 23:05

Лекувах се от рак на гърдата първи стадий. При мен бе безсимптомно. Редовни прегледи при доказани специалисти, това ще ви спаси. При мен нямаше болка, подути лимфни възли. нищо подсказващо рак.