logo

Спрете да ядете тези храни преди да сте развили рак!

Спрете да ядете тези храни преди да сте развили рак!

Според Световната здравна организация, един от най-често срещаните видове рак в днешно време, е ракът на гърдата

Всички сме наясно, че е изключително важно каква храна консумираме. Тя може да ни причини много болести, някои от които дори неизлечими.  Лошата храна може да спомогне за развитието на рак, от който само за 2018 година са починали 9,6 млн. души.

Преди време от jenata.blitz.bg ви разказахме за шокиращата история на Лорън Шедин, която цял живот си мислеше, че всичко й е наред, но един ден разбра, че това далеч не е така.

Малко преди това от jenata.blitz.bg ви споделихме „правилото за шестте сантиметра”, което може да преобърне живота не само на жените, но и на мъжете.

Не е трудно да ограничим нездравословната храна и да избягваме някои продукти, стига да сме по-спокойни, че така се предпазваме от развитието на страшна болест.

Гримьорът на Мишел Обама издаде куп пикантерии за нея и мъжа й! (СНИМКИ)

Испански учени посочиха след консумацията на кои храни организмът е предразположен към развитието на различни видове рак.

Според Световната здравна организация, един от най-често срещаните видове рак в днешно време, е ракът на гърдата. След него се нарежда този на дебелото черво.

Дебеланка затвори устите на всички, които не вярваха, че заслужава толкова красив мъж

През 2018 година ракът на гърдата е причинил смъртта на 2,9 милиона жена, а 1,80 млн. души са починали от колоректален рак. В повечето случаи тези заболявания са причинени от хронично възпаление, причинено от злоупотребата с определени видове храни.

Tя бе унижавана заради наднорменото си тегло, а качи още 18 кг и стана известен модел (СНИМКИ)

Основни причини за рак

В хода на своите изследвания, испанските учени са се опитали да разберат колко силно някои продукти могат да влияят на онкологичните заболявания. Резултатите показали, че червеното месо, всички видове колбаси и консервирани храни са пагубни за организма. В тази група се включват и транс мазнините, които се съдържат в млечните продукти и в голяма степен в маргарина.

Изследователите са установили, че злоупотребата с червено и преработено месо може да допринесе за развитието на рак на дебелото черво.

Пухкавата Адел се стопи до неузнаваемост! Тайната й е… (СНИМКИ/ВИДЕО)

В същото време представителките на нежния пол много трябва да внимават какво консумират, за да не си докарат голяма беля.

Хората, които са почитатели на горепосочените продукти, трябва да променят начина си на хранене и максимално да ги избягват.

Какво да си похапвате

Според учените най-добре да консумирате средиземноморска храна. В проучване, направено с участието на 22 000 души, е установено, че благодарение именно на средиземноморските продукти, се намаля риска от развитието на сърдечни заболявания с 33% и на онкологични – с 24%.

Салатите и пресните зеленчуци, подправени със зехтин, са прерасни за консумация всеки ден. Може да добавите към тях прясна рибка. През лятото това е лесно, полезно и много свежо./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Ох.....

Ох..... 14.06.2021 8:32

Простотиите нямат край.....Човекът не е тревопасно....