logo

Бърз тест с лъжица разкрива куп здравословни проблеми

Бърз тест с лъжица разкрива куп здравословни проблеми

Този прибор може да разкаже много за вашето състояние

Хубаво е от време на време, без значение колко добре се чувствате, да проверявате здравословното си състояние. За целта понякога не е нужно да ходите на лекар. Можете да го направите у дома с помощта на прости тестове.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкрием как можете да проверите здравословното си състояние с помощта на обикновена лъжица. Колкото и да не ви се вярва, този прибор може да разкаже много за вашето здраве, стига да знаете как да го използвате. Процедурата е много проста. Вземете една лъжица (чиста, разбира се) и я оближете. След това я огледайте внимателно и вижте какъв е цветът й. 

Големи болежки може да ви застигнат, ако не хапвате редовно… (СНИМКИ)

Ако след като лъжицата е изсъхнала,  по нея са останали виолетови петна, това може да е сигнал, че холестеролът ви е много висок или пък имате проблеми с кръвообращението. Друга причина за лилавия цвят по лъжицата е бронхит.

Ако лъжицата е пооранжевяла, това изобщо не е добре. Оранжевите петна може да говорят за бъбречни проблеми. В този случай трябва незабавно да отидете на лекар.

Бърз тест, с който ще разберете страдате ли от сърдечни проблеми

Белият цвят пък говори за възможни респираторни инфекции. Само лекар може да диагностицира тези проблеми, така че не губете време и бързо отидете на преглед при специалист.

Ако лъжицата е чиста и няма цвят, е напълно възможно да мирише неприятно. Ако усещате миризма на амоняк, това отново може да говори за проблеми с бъбреците. А ако ароматът е сладък, това означава, че трябва да намалите захарта, защото не е изключено съвсем скоро да си докарате диабет. 

Тези 7 неща може да ви предпазят от рак!

Мирис на гнило обикновено се появява при стомашни проблеми.

Заслужава ли си да приемате подобен тест сериозно? Разбира се, лъжица не е лекар, но тези знаци не трябва да се пренебрегват. Затова, за да се убедите, че всичко със здравето ви е наред, е най-добре да отидете на лекар. Само след подходящите изследвания при специалист ще разберете страдате ли от някакви здравословни проблеми. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Asesino

Asesino 11.06.2019 12:49

Ивчето Крачунов ползва ли лъжица, за да провери аналното си здраве преди сондаж, бе, близалки?

ИНФОРМИРАН

ИНФОРМИРАН 13.06.2019 8:48

предложение -този тест да се включи при профилактичните прегледи на ЗОЛ.Преимства -бърз, точен и най вече НИСКОБЮДЖЕТЕН.