logo

Бяло злато: Ето какво ще се случи с организма ви, ако ядете по парче масло на ден

Бяло злато: Ето какво ще се случи с организма ви, ако ядете по парче масло на ден

Това е един от най-уважаваните продукти в Тибет, а хората там се славят с крепкото си здраве и дълголетие  

Напоследък маслото загуби водещите си позиции сред хранителните продукти. Казват, че съдържало много холестерол, увреждало фигурата и т.н. Освен това е все по-трудно да попаднеш на качествен продукт.

Струва си обаче да се отбележи, че маслото е един от най-уважаваните продукти в Тибет. А хората там се славят с крепкото си здраве и дълголетие. 

Всъщност ползите от маслото за организма са много големи. Неслучайно го наричат "бяло злато". То е най-лесно усвоимият източник на витамин А, който е от съществено значение за поддържане на работата на надбъбречната и щитовидната жлези. 

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете фурми 3 седмици

Консумацията на краве масло не води до наднормено тегло. То съдържа мастни киселини, които се изразходват от организма само за снабдяване с енергия, а не за мастни отлагания.

След консумация на маслото се появява усещане за ситост. Чувството за глад намалява, което означава, че няма риск да преядете. 

Маслото е изключителен източник на йод, липсата на който може да доведе до появата на гуша.

Освен това то подобрява функционирането на храносмилателния тракт, намалява честотата на диария при децата и запек при възрастните. 

Хората, които консумират краве масло, не са толкова предразположени към инфаркт.

Ето какво ще се случи с тялото ви, спрете ли месото

Мастните киселини в маслото улесняват усвояването на основни витамини като A, E, D, K. Някои специалисти дори препоръчват вместо растително олио, при готвене да се използва краве масло. 

Този продукт е богат на антиоксиданти. Те намаляват шансовете за развитие на рак и атеросклероза.

Положителните ефекти от консумацията на масло са значителни. В много случаи обаче недобросъвестни производители слагат в него растителни мазнини или ни пробутват обикновен маргарин под прикритието на масло. 

За да има може продуктът да е полезен за вашето здраве, просто трябва внимателно да четете етикета.  

Избирайте масло, което е опаковано във фолио, а не в хартия. Фолиото предпазва по-добре продукта от светлина, заради която маслото губи витамин А.

Ако купувате насипно масло, не забравяйте да го опитате. Качественият продукт трябва да се разтопи бързо и да не полепва по зъбите ви като маргарин.

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 яйца на ден

Обърнете внимание и на самата буца. Ако там, където е рязано, е сухо, плътно, лъскаво и не се лющи, маслото е добро. 

Качественото масло трябва да има жълтеникав оттенък. Натуралното масло обикновено е по-светло през зимата и по-тъмно през лятото. Това зависи от качеството на тревата, с която са се хранили животните. В никакъв случай обаче цветът му бе бива да е бял или наситено жълт!

За да тествате качеството на маслото, поставете парченце от него в гореща вода. Натуралното масло ще се разтвори в хомогенна локва, съмнителният продукт ще започне да се топи на бучки.

Учени установиха какво ще се случи с тялото ни, ако всеки ден пием сок от алое вера

Качественото масло лесно се маже върху филия хляб. В случай, че буквално се рони под ножа, значи съдържа много вода. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай