logo

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 яйца на ден

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 яйца на ден

Те отдавна са продуктът, който всеки има в хладилника си и почти винаги похапва

Яйцата отдавна са продуктът, който всеки има в хладилника си и почти винаги похапва. Но има един много важен въпрос, свързан с тях. А именно „Колко яйца могат да се ядат на ден и това да бъде здравословно?“.

Лекарите не дават категоричен отговор на този въпрос. 

Но преди да продължим по темата от jenata.blitz.bg държим да уточним, че преди време ви разкрихме, че цял живот сме белили яйцата погрешно.

Освен това от jenata.blitz.bg  ви показахме кой е най-големият мит, свързан с варенето и беленето на яйцата. Освен това ви разкрихме и най-новия начин за варене на яйца, който изуми мрежата.

Сега е редно да отбележим, че две яйца на ден ще имат много положителен ефект върху здравето и не само. Защо си струва да ядете по две яйца на ден.

Ето какви промени ще настъпят в тялото ви, ако ядете по две яйца на ден:

Защита на мозъка
Всеки ден, консумирайки две яйца, вие доставяте на мозъка си достатъчно количество фосфолипиди, които са отговорни за паметта и участват в нормалното функциониране на мозъка.

Кафявите или белите яйца са по-полезни и по какво се отличават

Ясна визия
Яйцата съдържат голямо количество лутеин, вещество, което участва пряко в „осигуряването“ на човек с ясно и прецизно зрение. Ако лутеинът е недостатъчен в организма, зрението може да бъде нарушено.

Силни кости и зъби
Експертите смятат, че консумирайки две яйца на ден човек получава „допълнителна“ доза витамин D, която подобрява усвояването на калция от други храни и следователно спомага за укрепване на костите и зъбите.

Здрав черен дроб
Фосфолипидите, съдържащи се в пилешките яйца, които вече бяха споменати по-горе, допринасят за елиминирането на токсините от черния дроб. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай