logo

Д-р Дианова: Това са идеалните храни за среднощно похапване 

Д-р Дианова: Това са идеалните храни за среднощно похапване 

Да, консумацията на продукти в късните часове не е добра идея, но поне спазвайте тези насоки, препоръчва гастроентерологът

Всички знаем колко е вредно да ядем в малките часове на денонощието. Понякога обаче гласът е по-силен от волята ни и отскачаме до хладилника.

Край на мъките: Ето как да спрете да ядете посред нощ

Има и хора, за които среднощното ядене е вече изграден навик и сякаш спасение от това няма. Но спокойно – без значение дали го правите инцидентно или вече е сериозно изградена рутина, то има какво „добро“ да направите сами на себе си.

„Да, яденето посред нощ не е добра идея, но поне заложете на едно определени храни“, казва гастроентерологът д-р Нурия Дианова. По думите й с консумирането на тези продукти вредите върху здравето ни, ако ядем в тъмните часове на деня, ще бъдат по-малко.

Д-р Дианова съветва по време на нощната закуска да се консумират монокомпонентни нискомаслени и непържени храни в малки количества

„Ако ги ядете в малки количества, това няма да навреди на здравето Ви“, каза специалистът.

Смело хапвайте тези храни посред нощ – полезни са!

Според диетолога киселото мляко, изварата или пудингът със семена от чиа са добри варианти за похапване в малките часове на денонощието. 

По думите й може да заложите и на прясно мляко или плодова напитка, както и парченца плод. „Тази опция ще даде ситост, но няма да затрудни храносмилането Ви“, уточни тя.

В допълнение, печени ябълки и дюли могат да се нарекат идеална среднощна закуска, която може да бъде допълнена с малко количество ядки. „Това са храни, които имат ниско съдържание на калории и бързо ще се абсорбират от тялото“, уточни д-р Дианова. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!