logo

Диетолози посочиха най-вредните напитки

Диетолози посочиха най-вредните напитки

Те се използват ежедневно от огромен брой хора, но това изобщо не ги прави полезни

Всеки знае, че водата е необходима на организма, за да поддържа жизнеността си, защото човешкото тяло се състои от 75% от нея. Не всички напитки, в които има вода, са полезни за нашето здраве.  

Наскоро американски диетолози посочиха най-вредните безалкохолни напитки, съобщава Eat This, Not That.

Те се използват ежедневно от огромен брой хора, но това изобщо не ги прави полезни. Затова и експертите горещо препоръчват да забравите за тях, ако държите на здравето си.

Специалистът по хранене Холи Кламър съветва всички да избягват продукта на компанията PepsiCo Mountain Dew.

"Тя не само съдържа много захар, но и спорни консерванти и съставки като жълт 5 (хранителен оцветител E102) и натриев бензоат", казва Кламър.

Внимание, сутрешният душ е опасен! Ето защо

По думите й, в 350 милилитра Mountain Dew има 46 грама захар. Това е в нарушение на препоръките на Американската кардиологична асоциация за не повече от 36 грама захар на ден за мъжете и не повече от 25 грама на ден за жените.  

Диетологът Тина Мариначо пък препоръчва да се избягва фрапучиното.

"Всяко фрапучино е най-лошата напитка", категорична е тя.

А най-опасно, по думите й, е двойното шоколадово фрапучино със сметана, което съдържа 47 грама захар в 470-милилитрова чаша.

Тези храни удължават живота

Хайди Морети на свой ред предупреждава за опасностите, които крият диетичните газирани напитки.

"Машините за диетични напитки добавят захарин, който е потенциален канцероген, за подслаждане. За съжаление, тези напитки съдържат и аспартам, който е вреден за чревната флора", обяснява експертът.

По-рано лекарите и диетолозите предупредиха колко вредни за мозъка са газираните напитки. Напитките с кофеин например могат да предизвикат пристрастяване и да повлияят негативно на съня, тези със захар - до проблеми с паметта, а без захар увеличават риска от инсулт и деменция. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

Лупи

Лупи 22.11.2022 11:29

Боли ма кура