Тези храни удължават живота

Тези храни удължават живота

Хапвайте ги по-често и си гарантирате дълголетие

В момента на пазара има огромен избор от какви ли не храни и продукти и понякога ни е трудно да открием нещо, което е наистина полезно.

6 продукта, които борят вирусите по-добре от чесъна

Важно е да подхождаме разумно към пазаруването и да подбираме продукти, благодарение на които да подобрим здравето си.

Наскоро известният диетолог Йохана Уорд публикува изследването си кои са суперхраните, които ни гарантират крепко здраве и дълголетие. Според лекаря те удължават живота и помагат да се справим със затлъстяването, диабета, сърдечните проблеми, рака и автоимунните нарушения.

6 храни, които ендокринолозите никога не ядат! Най-добре и вие забравете за тях

Ето кои са тези суперхрани, които ще удължат живота ни:

Ягоди

Те помагат за понижаването на нивата на холестерола. Освен това са пълни с антиоксиданти и така пазят тялото от канцерогени.

Чесън

Това е най-добрият зеленчук и помага в борбата с рака. Той е полезен за понижаване на кръвното налягане и повишаване на имунитета.

10 токсични продукта, които хората обожават

Гъби

Те са чудесни за тези, които искат да се преборят с излишните килограми. Богати са на мед и пазят хората от вирусни заболявания. Съдържат витамини от група В, които помагат на нервната система да функционира нормално.

Ядки

Те са чудесен източник на незаменими киселини, които инхибират развитието на атеросклероза, подобряват кръвообръщението и стабилизират кръвното.

Сладък картоф

Това е суперхрана, пълна с хранителни вещества. Благодарение на високото съдържание на фибри и антиоксиданти този зеленчук намалява холестерола и укрепва стените на кръвоносните съдове.

Учени посочиха навиците, които удължават живота с 10 години! Без никакви болести

Авокадо

То е с високо съдържание на калий, което е от полза за сърдечно-съдовата система. Освен това авокадото спомага за загубата на килограми, разгражда излишния холестерол и подобрява функционирането на метаболизма.

Бобови растения

Нахутът, грахта, лещата и фасулът са пълни с естествени вещества като цинк, желязо, фолиева киселина и калий. Те са нискокалорични и са полезни. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай