Внимание, сутрешният душ е опасен! Ето защо

Внимание, сутрешният душ е опасен! Ето защо

Експерти разкриха основната грешка по време на къпането в началото на деня

Много хора обичат да започнат деня си с ободряващ душ. Според тях така си гарантират успешен и зареден със сили ден. Да, но от jenata.blitz.bg вече разкрихме кои сутрешни навици са изключително опасни и за нищо на света не трябва да ги правите. Оказа се, че те са повече от очакваното.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим именно за сутрешните душове. От jenata.blitz.bg припомняме, че вече разкрихме как Джина си вземаше студен душ и само след седмица видя разликата.

Според специалистите обаче има една огромна и фрапираща грешка, която повечето, които си взимат сутрешен душ, допускат.

Според експертите повечето хора си взимат душ сутрин, за да се ободрят, но горещата вода, от своя страна, отпуска мускулите, което води до сънливост. Отбелязва се, че въздухът в банята се загрява при къпане и преминаването на човек от душа в друго, по-хладно помещение, причинява рязък спад на телесната температура.

Ето защо специалистите препоръчват сутрин да се взема контрастен душ. За целта в края на къпането трябва да включите студена вода за 30 секунди, след това гореща вода и в края на процедурата отново студена вода. Казват, че по този начин капилярите се разширяват и притока на кръв се подобрява.

Експертите подчертават, че редовният контрастен душ увеличава устойчивостта на стрес, укрепва имунната система, ускорява изгарянето на мазнините, а също така има антидепресивен ефект. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай