logo

Добре позната древна напитка срещу настинки е ключът към дълголетието

Добре позната древна напитка срещу настинки е ключът към дълголетието

Лечебното растение идва от Северна Америка и често влиза в състава на различни лекарства, тинктури и екстракти

Имунната система предпазва организма от заболявания, които могат да съкратят значително живота ни. Затова и в сезона на настинките и грипа е изключително важно да се погрижим за имунитета си.

Все пак от устойчивостта му зависи способността на организма да издържа на натиска на инфекциите. 

Специалистите казват, че има една напитка, която укрепва естествената бариера на човека и в същото време намалява риска от образуване на ракови клетки. Става въпрос за ехинацеята.

3 продукта, с които бабите ни са укрепвали имунитета си и са борили вирусите

Това древно лечебно растение идва от Северна Америка. То често влиза в състава на различни лекарства, тинктури и екстракти и се използва и за лечение на настинки.

Многобройните проучвания са показали, че чаят от ехинацея може да помогне на имунната система успешно да се бори с инфекциите и вирусите. Освен това екстрактът от това растение е в състояние да потисне растежа на раковите клетки и да причини смъртта им, казват експертите.

Не докосвайте тези храни! Те са убиец на имунитета!

Специалисти са анализирали 14 различни изследвания и са стигнали до заключението, че употребата на ехинацея намалява риска от настинка с 50% и съкращава продължителността на заболяването с 1-1,5 дни.

Растението съдържа хикорова киселина, която оказва отрицателен ефект върху раковите клетки. По време на експериментите е било установено, че екстрактът от ехинацея води до апоптоза на злокачествените тумори на дебелото черво и панкреаса. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай