logo

3 продукта, с които бабите ни са укрепвали имунитета си и са борили вирусите

3 продукта, с които бабите ни са укрепвали имунитета си и са борили вирусите

Вместо да се тъпчем с ненужни лекарства, е добре да се поучим от опита на предците си

В условията на епидемията от коронавирус лекарите не спират да повтарят да не излизаме от дома си, а когато това се наложи, да избягваме местата с много хора. Ако е възможно, да работим от дома си и да не използваме обществения транспорт. 

Специалистите съветват още да мием често ръцете си и да почистваме всичко с антибактериални разтвори. Внимание трябва да обърнем и на храната, която консумираме, за да може организмът ни да устои на страшния вирус. 

Не докосвайте тези храни! Те са убиец на имунитета!

Вместо да се тъпчем с ненужни лекарства, за да засилим имунитета си, е добре да се поучим от опита на предците си. Нашите баби и дядовци са консумирали определени храни, за да преборят болестите.

Днес от  jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за продуктите, с които дедите ни са укрепвали имунитета си и са се защитавали от различни заболявания.  

Мед

От древни времена медът се използва като лечебно средство, тъй като е не само вкусен, но и много здравословен. Това е натурален продукт, който съдържа глюкоза, фруктоза, захароза, ензими, витамини и минерали.

Благодарение на това влияе положително на целия организъм и прави имунната система по-устойчива на различни заболявания и вируси.

Бързи, лесни и вкусни витаминозни супички за силен имунитет и стройно тяло

Той помага в борбата с микробите, възпаленията и вирусите. И е отлично средство за лечение на бронхит, кашлица, ангина и респираторни заболявания.

Медът дори се използва за лечение на рани, увреждания на кожата и други възпалителни процеси, тъй като има антибактериални свойства.

Не забравяйте да го добавите към дневното си меню. Медът може отлично да замени витаминно-минералните комплекси, които се продават в аптеките. 

Чесън

С полезните свойства на чесъна са запознати дори и децата. Той е в състояние да убие всички микроби и бактерии. Укрепва защитните сили на организма, повишава имунитета и облекчава хроничните заболявания.

Важно правило при използването му е да не се яде на празен стомах. Добавяйте го в супи, салати, за обяд или вечеря.

Лесна и ефективна есенна детокс диета, с която ще пречистите организма си и ще засилите имунитета

Къде се крие тайната на този полезен продукт? Попадайки в кръвта, той се окислява и в нея вече не могат да съществуват бактерии и микроби.

Този ефект се получава заради селена, който се съдържа в чесъна. Той е антиоксидант, който ни предпазва от вредното въздействие на околната среда, вирусите и болестите.

Ако имате остър гастрит, ниско кръвно или чернодробни заболявания, трябва да ядете чесън много внимателно.

Ряпа

Ряпата има няколко разновидности, но всяка една от тях е уникално полезна. Тя съдържа етерични масла, киселини и аминокиселини, фибри, витамини, натрий, фосфор, желязо, йод. И е в състояние да защити организма от възпаления и бактерии.

При недостиг на витамини яжте тези храни

Освен това отлично попълва запасите от витамини, които не достигат на организма. 

Ряпата насища мозъка с кислород, помага да се възстанови по-бързо, предотвратява заболявания и настинки и засилва защитните функции на организма.

И накрая един съвет: преди да започнете диета или лечение, е по-добре първо да се консултирате със специалисти! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Дядо Вуте

Дядо Вуте 19.11.2020 1:04

От грееното вино по убаво нема