logo

Джасмин мислеше, че чака бебе, но истината се оказа повече от ужасяваща

Джасмин мислеше, че чака бебе, но истината се оказа повече от ужасяваща

Всички признаци, че ще става майка, били налице - коремът й започнал да расте, цикълът й спрял

Жителка на английския град Шобнал реши, че е бременна, но се оказа, че страда от смъртоносно заболяване.

Всички признаци, че 40-годишната Джасмин Бърд чака бебе, били налице - коремът й започнал да расте, цикълът й спрял. Четири месеца по-късно обаче се оказало, че всички промени в тялото й се случват, защото има рак на белите дробове, пише The Sun.

Когато цикълът й спрял, а коремът започнал да се подува, британката си направила тест за бременност. Резултатът обаче бил отрицателен. 

Тъй като коремът й не спирал да расте, тя отишла на лекар. Специалистите й казали, че всичко се дължи на стреса и й предписали висока доза от лекарство за киселини.

"Лекарите смятаха, че може да е ендометриоза или поликистозни яйчници. Нямаха представа какво ми е и ме разхождаха по кабинетите", разказва британката. 

19-годишна купонджийка мислеше, че има апендицит, но когато влезе в болницата...

Бърд умолявала лекарите за ултразвуково сканиране, но те й отказали, позовавайки се на отрицателния резултат от теста за бременност.  

Когато жената качила своя снимка във Фейсбук, приятелите й започнали настойчиво да я питат кой е бащата на бебето. И никой не повярвал, когато казала, че всъщност не е бременна. 

"Всички около мен мислеха, че съм бременна. Беше болезнено, защото имаше толкова много хора, които ме наричаха лъжкиня и питаха кой е бащата. Всички казваха: "Очевидно си бременна, но не казваш на никого. Кажи на мен, аз мога да пазя тайна!". 

Данет си мислеше, че има камъни в бъбреците, но диагнозата после я шокира

Трябваше да се защитавам пред всички, които ме гледаха ужасяващо. Чудех се какво не е наред с мен. Все още имам стрии", разказва тя. 

Тъй като била много притеснена за здравето си, през октомври отново потърсила лекарска помощ. В болницата най-сетне се съгласили да й направят скенер и рентген. На флуорографията лекарите забелязали затъмнение в белия дроб на пациентката.

На 27 декември тя се подложи на биопсия и позитронно-емисионна томография. А на 3 януари й поставили страшната диагноза - рак на белия дроб.

Тя мислеше, че не може да има деца, докато не чу от мъжа си страшната истина, че...

"Болницата ми даде две възможности - или да оставя нещата за няколко месеца и да видим дали ракът ще расте, или да направим биопсия. Бях ужасена. Разбира се, че исках биопсия, исках да видя какво беше това", казва още Джасмин. 

40-годишната жена признава, че била страшно ядосана и била готова да съди лекарите, защото не са й позволили да направи прегледите по-рано.

Последвала 14-часова операция, при която е отстранен половината й бял дроб. 

Битката на Джамсин с болестта била затруднена от факта, че страдала от биполярно разстройство, което я правело изключително импулсивна.

Патриша мислеше, че има хранително натравяне, но истината бе повече от шокираща

"От години се самонаранявам и се боря с психичното си здраве. Предполагам, че това допринесе за това. В един момент реших, че ще оставя рака да ме убие. Исках да умра", споделя още младата жена.

Сега Бърд се чувства много по-добре, но не знае дали е победила рака напълно, защото заради епидемията от коронавирус не може да си направи нови изследвания. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай