logo

Експерт разкри най-големите грешки при миенето на зъбите

Експерт разкри най-големите грешки при миенето на зъбите

Първото нещо, на което тя обръща внимание, е начина, по който се държи четката

Всички знаят колко важно е да мият зъбите си редовно. Но не всеки е наясно, че при тази на пръв поглед елементарна процедура могат да се допуснат фундаментални грешки.

Нещо повече, голяма част от хората дори не подозират, че ги допускат, твърди журналистката от The Sun Лорен Уиндел, която сподели с читателите правилната техника на миене на зъбите и посочи основните грешки, които се допускат по време на процедурата. 

Всички плюсове и минути на електрическите четки за зъби, които трябва да знаете

Първото нещо, на което тя обръща внимание, е начина, по който се държи четката. По думите й, кокалчетата на пръстите не трябва да побеляват. Зъбите трябва да се докосват нежно, да не се натискат, за да не се уврежда емайлът.

По тази причина тя препоръчва използването на ортодонтска четка, която позволява внимателно почистване на труднодостъпните зони на зъбите и венците. 

Млада жена вече 10 години не си чисти зъбите, резултатът е интригуващ (СНИМКИ)

Освен това Уиндел съветва да обърнете внимание и на състоянието на четката. Според нея тя трябва да се сменя на всеки четири месеца или след изтичане на срока й на годност.

"Колкото по-стара е четката, толкова по-лошо си върши работата, което означава, че в устата ви остават вредни бактерии", обяснява авторката на материала. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай