logo

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако пиете гореща вода сутрин

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако пиете гореща вода сутрин

Специалисти и гастроентеролози разкриха дали наистина този ритуал може да е полезен или всичко е голям мит

В търсене на средства за отслабване и прочистване на организма, често щурмуваме аптеки или пък си поръчваме различни продукти с по-скоро съмнителна ефективност от интернет.

Ето колко много опасности крие пиенето на минерална вода

Едва ли има човек, който да не е чувал, че пиенето на чаша гореща вода всяка сутрин на гладно е изключително полезна, както за самия организъм, така и като цяло в борбата с излишните килограми.

Доколко обаче това е така и какви точно биха могли да бъдат евентуалните ползи от консумацията на гореща вода сутрин на гладно?

Диетоложка разкри колко вода трябва да пием дневно според килограмите

Защо горещата вода на гладно е полезна сутрин?

Тази тайна е използвана от нашите баби и прабаби. Оказва се, че чаша обикновена гореща вода сутрин може да направи чудеса с тялото ни. Ето какви са ползите, ако решите да правите това нещо:

-почиства червата и стомаха от токсини

-отслабвате без изтощителни диети

-нормализира кръвното налягане

-ще се избавите от акнето и мазния блясък

Лекар развенча мита за ползите от пиенето на много вода и предупреди за голяма опасност

Тези свойства на водата са обстойно обяснени от гастроентеролозите. Те са доказали, че токсините се натрупват по чревните стени през нощта. Топлата или дори студената вода сутрин на гладно измива всичко това. В резултат на това храносмилателният тракт се стартира и започва своята работа.

Ако се привикне към тази проста процедура сутрин, то ще успеете да нормализирате алкалния баланс на тялото, което ще ма благоприятен ефект и върху кръвното ви налягане.

Най-гореща е топлата вода, но не и преварената такава. При варенето на водата нейните полезни свойства се губят и няма да усетите положително влияние от този ритуал. Водата от чешмата в големите градове обаче не е с особено добро качество и понякога може да е опасна за здравето. Може да използвате така популярните филтри за питейна вода.

Как да пиете топла вода на гладно сутрин?

За почистване на организма и отслабване се препоръчва да пиете чаша гореща, но не преварена вода всеки ден. Препоръчителната температура е около 40 градуса. Трябва да пиете на малки глътки без да бързате. Това трябва да се прави веднага след събуждане и винаги на гладно.

За да подобрите вкуса на водата, може да добавите мед или парче лимон.

В същото време има и противопоказания за водата с лимон. Тя понякога увеличава киселинността в стомаха. Хроничният и остър гастрит или язва могат да бъдат раздразнени и в тази ситуация е по-добре да заложите само на мед./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

euromebel

euromebel 19.05.2021 10:14

поръчкови мебели https://euromebel.com/