logo

Ето какво ще се случи, ако се откажете от ежедневния душ

Ето какво ще се случи, ако се откажете от ежедневния душ

Пренебрегването на банята може да повлияе негативно на здравето на кожата

Всеки човек се отнася по различен начин към къпането. Някои хора могат да прекарат цял час в банята, при това няколко пъти на ден. Други пък предпочитат да се изкъпят набързо и да се заемат с неотложните задачи. 

Колкото и странно да звучи, има и такива, които не са фен на водните процедури и се водят от старото правило, че денят за баня е неделя. 

Полезно ли е обаче да се къпем всеки ден, или трябва да разредим значително посещенията си в банята? На този въпрос наскоро отговор дадоха двама британски експерти. 

Те обясниха колко често трябва да си взимаме душ и посочиха какво може да се случи, ако не мием тялото си редовно, пише Daily Mail.

Диетолози посочиха най-вредните напитки

Дерматологът Емека Окороча казва, че отказът от ежедневното къпане може да повлияе негативно на здравето на кожата. Това може да доведе до обостряне на дерматологични състояния като акне, хиперпигментация, екзема и псориазис.

Освен това, заради размножаването на бактериите, съществува повишен риск от възникване на неприятна миризма.

Британският козметолог Ялда Джамал потвърждава думите й и добавя, че ако нямате възможност всеки ден да си взимате душ, то поне трябва старателно да измивате подмишниците, краката и гениталиите си. Това ще помогне за намаляване на риска от неприятна миризма.

Забравете за тези храни, ако пиете лекарства

Отказът от редовно къпане води и до развитие на кожни инфекции и появата на гъбички и брадавици.

Прекомерното изпотяване пък намалява чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи. В тази връзка лекарят препоръчват да се стараете да взимате душ всеки ден./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай