logo

Сексолог разкри как карантината влияе на секс мераците

Сексолог разкри как карантината влияе на секс мераците

Кошмарът за едни може да се окаже истинско щастие за други

От 13 март цяла България е в извънредно положение. Именно с цел ограничаване на разпространението на коронавируса всички експерти препоръчват социална изолираност и ако е необходимо домашна карантина.

Оставането у дома с партньора може да бъде много изнервящо или пък точно обратното. Точно по това време отношенията да се изгладят и тръгнат в нова положителна насока.

Преди време от jenata.blitz.bg споделихме какво трябва да правим преди, по време и след секс, спазвайки сериозните хигиенни препоръки, с които в последно време ни заливат отвсякъде.

Сега обаче известният сексолог и психотерапевт Евгений Кулгавчук разкри как карантината влия на секс отношенията с партньора.

„Коронавирусната карантина може да укрепи отношенията между влюбените и да помогне на двойките да съживят искрата в отношенията си. Това ще се случи, ако подходите към интимността по време на изолация с креативност“, каза сексологът.

Откриха кои жени най-много обичат секса

Той е категоричен, че ограничаването на социалните събития и намаляването на контактите с хора извън дома може да има положителен ефект върху близостта с партньора. Сексологът Евгений Кулгавчук смята, че въпреки епидемията сексът ще помогне на някои да станат по-щастливи. 

„Като си давате повече време от преди, някои двойки ще могат да обърнат настоящия момент в своя полза. Ставайки по-близки и увеличавайки броя на интимните контакти, можете да станете по-щастливи и още по-забавни, въпреки епидемията“, смята сексологът.

Секс мераците на жените се променят с годините, но ето как!

Единственият проблем с карантината е…
Сексът е противопоказан за тези, които са изолирани от обществото по медицински причини (а имен но диагностицирани с коронавирус). Но сексологът е категоричен, че за всеки проблем има и креативно решение.

„Ако една от двойките е в карантина, тогава интимните контакти са противопоказани, тъй като коронавирусът се предава чрез въздушни капчици. В този случай новите технологии могат да дойдат на помощ: някои от най-креативните двойки използват карантинното време за виртуален секс чрез видео комуникация. Това преживяване може да бъде ново и вълнуващо и дори да разнообрази предишния ви сексуален живот“, казва сексологът.

Сексът също укрепва имунната система
„Не забравяйте, че редовният сексуален живот не само подобрява настроението, но и намалява стреса и безпокойството. Освен това интимните ласки подобряват имунната система. До известна степен можем да кажем, че сексът не само носи емоции, но и укрепва организма. 

Единственото условие е, че сексът не трябва да е по задължение. Не забравяйте, че той трябва да се основава на положителни емоции. И сексът трябва да започне с усмивка, нежна ласка и целувка. 

Целуваме се със затворени очи, защото...

Тогава той ще донесе още повече положителни емоции“, обясни сексологът Евгений Кулгавчук. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Насича

Насича 24.03.2020 15:42

пък мен ме кара на чек.й ! Полудях, изкъртих го от търкане.

съжалявам да го кажа

съжалявам да го кажа 13.04.2020 23:03

Голяма част от днешните млади са прекалено отдадени на секс поради духовна нищета,което е симптом за психическо разстройство.