logo

Какво ще се случи, ако сутрин на гладно взимате по една лъжичка чесън с мед

Какво ще се случи, ако сутрин на гладно взимате по една лъжичка чесън с мед

Всяка съставка на тази смес има свои собствени свойства, които при взаимодействие помежду си, я превръщат в експлозивна лечебна смес

Чесънът и медът се славят от векове със своите забележителни лечебни свойства. Замисляли ли сте се обаче какво ще се случи, когато смесите тези два прекрасни продукта?  

За да укрепите имунната система и здравето си, трябва всяка сутрин на гладно да приемате смес от мед и чесън, казват старите хора.

Защо на гладно? Всяка съставка на тази смес има свои собствени лечебни свойства, които при взаимодействие помежду си, я превръщат в експлозивна лечебна смес. 

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете чесън всеки ден

Най-добре е да започнете деня си с това, което ще подготви стомашно-чревния тракт за оптимално усвояване на храната.

Защо чесън?

За да не се разболяваш през зимата, трябва редовно да ядеш чесън! Тази популярна мъдрост не е възникнала от нищото! Чесънът съдържа куп витамини, полезни масла, аминокиселини и алицин, които са в състояние да унищожат патогенните бактерии.

Медът също е удивителен продукт! Той служи както за профилактика, така и като естествено средство за лечение на различни заболявания.

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази вълшебна смес:

12 скилидки чесън
300 гр. мед

Начин на приготвяне:

Счукайте скилидките чесън. Изсипете меда в буркан с винтова капачка. Ако медът е захаросан,  първо трябва да го разтопите на водна баня.

Дори не подозирате какво ще се случи с мозъка ви, ако ядете чесън всеки ден

Към него добавете чесъна. Затворете буркана и съхранявайте на тъмно за една седмица.

Приемайте по една чаена лъжичка от сместа всяка сутрин в продължение на седем дни. Следващият курс може да се проведе не по-рано от месец. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай