logo

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете чесън всеки ден

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете чесън всеки ден

След проучване се установи как точно реагира организма ви при ежедневна консумацията на миризливия продукт

Някои хора обичат чесъна, други пък извъртат глава си, още в мига, щом усетят аромата му. 

Малките тайни на хората, които никога не боледуват

Все пак не можем да отречем съществуването на фенска армия от баби, които смятат, че той има антивирусни свойства, трябва да се яде, подушва и дори носи около врата ежедневно. 

Шегата настрана, но преди дни списание Appetite публикува интересен материал за това, че мъжете стават в пъти по-привлекателни за представителките на нежния пол 12 часа след консумацията на чесън. 

Няма да се ангажираме да твърдим дали това е вярно, но пък решихме, че си струва да се провери дали чесънът наистина е полезен и какво точно ще се случи, ако консумираме дори малко от него ежедневно. Ето до какви изводи стигнахме:

Съветите на баба Ванга за отлично здраве, младост и дълголетие

Чесънът нормализира кръвното налягане
 


Най-голям процент смъртни случаи в света има заради сърдечно-съдови заболявания. Инфарктите и инсултите са последица от хипертонията, тоест високото кръвно налягане. 

Чесънът обаче, според редица научни изследвания, понижава кръвното и го регулира, стига да се консумира редовни. В никакъв случай не трябва да си мислите, че все пак това е универсално лечение.

Най-добрите добавки към чая за силен имунитет

Чесънът понижава холестерола

Високият холестерол също е един от факторите за развитието на сърдечно-съдови заболявания. 

Човек не може без него, но когато нивата на холестерол за прекалено високи, той започва да се отлага по стените на кръвоносните съдове/ Кръвоносните съдове се стесняват, а налягането се увеличава. 

Една от съставките на чесъна активира определени ензими в кръвта, които унищожават мастните натрупвания.

Чесънът повишава имунитета

Проучвания показват, че тези, които редовно консумират чесън, са с 63% по-малко склонни да се разболеят или настинат, но дори и това да се случи, те се възстановяват много по-бързо и лесно. 


Чесънът има антибиотични свойства. Той повишава имунитета на човек.

Експерти назоваха 5-те най-добри храни за нервната система

Чесънът енергизира

В Древна Гърция, когато никой още не е знаел за допинга, олимпийските спортисти са били хранени с чесън, който ги карал да бягат по-бързо и да имат повече енергия. 

Този продукт е полезен и за хора, които не се занимават активно със спорт, защото намалява умората. Съвременните спортисти обаче също добавят, че консумацията на чесън в ежедневието увеличава издръжливостта им. 

Чесънът увеличава продължителността на живота

Учени смятат, че намаляването на риска от сърдечно-съдови заболявания, както и инфекциозни такива е важен фактор за удължаване на живота. В крайна сметка това са сред основните причини за смърт. 

Чесънът подобрява здравето на костите

Все още не са проведени конкретни проучвания по този въпрос върху хора, но има експерименти върху гризачи. При тях личи, че при женските екземпляри чесънът увеличава количеството естроген и това води до по-малка загуба на костна маса.

Диетолог посочи най-полезното месо за силен имунитет

Чесънът защитава мозъка

Чесънът съдържа антиоксиданти, които забавят окислителните процеси в организма и помагат за предотвратяване на болестта на Алцхаймер и сенилната деменция. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай