logo

Лекар разкри ползите от спането с чорапи и разбуни мрежата ВИДЕО

Лекар разкри ползите от спането с чорапи и разбуни мрежата ВИДЕО

Публикацията на специалиста стана вирусна и събра почти 17 милиона гледания

Медицински работник разкри защо трябва да си лягаме с чорапи, ако искаме да се радваме на здравословен сън и предизвика бурни спорове в мрежата. На видеото, публикувано в профила й в TikTok, обърнаха внимание журналистите от The Sun.

Д-р Джес Андраде препоръчва на потребителите да си лягат с чорапи. По думите й, когато краката на човек са топли, кръвообращението на краката се засилва. Това водело до разширяване на кръвоносните съдове, които охлаждат тялото.

Приятелката ми спи с чорапи и през лятото! Разбрах защо, започнах и аз и...

"Хладното тяло е сигнал за мозъка, че е време за сън", обяснява лекарката. Тя добавя, че слагайки чорапи на краката си, човек заспива много по-бързо. 

Публикацията на специалиста стана вирусна и събра почти 17 милиона гледания. Интернет потребителите обаче не крият изумлението си от съветите й. 

3 ранни признака, че страдате от разстройство на съня

Някои споделят, че не могат да спят с чорапи: "Не мога да дишам, ако обувам чорапи, когато си лягам да спя", "Тялото ми не ми позволява да обувам чорапи в леглото", "Не, само това не!", пишат те под клипчето й.

Други потребители пък изразяват категоричното си съгласие с мнението на лекаря. "Не мога да спя, ако не обуя топли чорапи", "Много ми е студено без чорапи", "Супер! Знаех, че не напразно постоянно искам да обувам чорапи и в леглото", подчертават те. /jenata.blitz.bg

 

 

@doctorjesss

I wear socks to bed so don’t come at me im not weird

♬ presleywalker - PresleyWalker

 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай