logo

Лекари със списък от тревожни симптоми – имате ли ги, грози ви смъртоносна болест!

Лекари със списък от тревожни симптоми – имате ли ги, грози ви смъртоносна болест!

Здравето трябва да е на първо място в живота на всеки човек. Много е важно да знаете кои са признаците, които сигнализират за онкологични заболявания.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме кои 10 уж безобидни симптома сигнализират за няколко много опасни болести. Разказахме ви и каква е странната причина азиатките никога да не бръснат най-милото си.

За съжаление, онкологичните заболявания вече са много често срещани. Сега ще ви разкрием кои са първите симптоми, на които наистина е добре да обърнете внимание.

- остра загуба на тегло без промяна на начина на хранене

- повишена телесна температура, без съпътстващи заболявания (настинки, възпаления или инфекции)

- честа замаяност

- главоболие

- повишена сънливост, умора, бърза загуба на сила

Ще бъдете изненадани, но дори диарията, коремната болка или запекът, които траят около седмица, могат да сигнализират за онкологично заболяване.

Добре е да обърнете внимание и на реакцията на организма ви. Може да се появи сърбеж, прекомерно изпотяване или някакъв обrив по кожата ви.

Ако забележите, че здравето ви започва да се влошава, наистина най-добре е да се консултирате с вашия лекар. Най-малкото може да си направите кръвен тест за туморни маркери Не забравяйте, че заболяването се лекува много по-лесно, ако е открито на по-ранен етап./jenata.blitz.bg

 

Коментирай

Лили

Лили 08.01.2019 13:13

Поредните ви простотии.Зад гръмко заглавие - нищо съществено.

Хипохондрик

Хипохондрик 09.01.2019 23:34

Бах мааму! Ми аз ги имам всички симптоми, някои едновременно. Като например да съм едновременно подрискан и запечен. Отслабвам и същевременно пълнея. Спестявам, докато харча. Сигурно умирам от рак, ма още не съм разбрал