logo

Мистериозна болест я направи кожа и кости и превърна живота й в ад, а след 10 години... СНИМКИ

Мистериозна болест я направи кожа и кости и превърна живота й в ад, а след 10 години... СНИМКИ

След хирургично лечение на ахалазия на кардията организмът й спрял да смила пълноценно храната и след всяко ядене се чувствала зле

Мистериозна болест превърна живота на жена от английското графство Кент в кошмар. След 10 години адски мъки и непрестанно повръщане лекарите най-сетне успяха да установят на какво се дължи проблема, пише Daily Mirror.

През 2008 г. Джуди Уилшър се подложила на хирургично лечение на ахалазия на кардията. След това организмът й спрял да смила пълноценно храната и всяко ядене я карало да се чувства зле. 

Заради мистериозното заболяване британката непрекъснати повръщала, отслабнала с близо 10 килограма и се наложило да претърпи още четири операции в опит да излекува разстройството на хранопровода си.

Уилшър многократно се е консултирал със специалисти и се подлагала на лечение. Правилната диагноза й била поставена чак десет години по-късно.

Невидим убиец: Лекарите разкриха симптомите на опасно заболяване

"Толкова е страшно, когато никой не може да ти помогне. Това е чудовищно. Просто исках някой да ми каже какво се случва с мен", признава 71-годишната жена. 

В рамките на шоуто на BBC "Diagnosis Detectives" Уилшър била приета в частна клиника в Лондон.  Гастроентерологът Рей Шидрауи й направил изследвания и заключил, че по време на хирургичното лечение през 2008 г. лекарите са увредили блуждаещ нерв на пациенката.

Проведените изследвания показали, че стомахът на възрастната жена се изпразва с час по-дълго от нормалното. Именно оттам идвало честото гадене.

Д-р Смирнова обяви кои хора не трябва да ядат картофи

"След толкова много години можем да кажем какъв е проблемът.Убеден съм, че всичко е свързано с увредения блуждаещ нерв", казва специалистът.  

Той смята да направи нова операция на Джуди, за да добави клапан в стомаха й, който да го изпразва след хранене, тъй като не е възможно блуждаещият нерв да бъде възстановен. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай