logo

Невидим убиец: Лекарите разкриха симптомите на опасно заболяване

Невидим убиец: Лекарите разкриха симптомите на опасно заболяване

От него умират повече от 22 000 представителки на нежния пол годишно

Всички знаем колко е важно да полагаме особено големи грижи за здравето си. Лекари и учени са се обединили в проучване, които разкрива, че има симптоми, които може да пренебрегваме, но те всъщност да ни алармират за много страшна болест. 

Ето какво ще се случи с тялото ви, спрете ли месото

Изследователи от САЩ, заедно с медицински специалисти, са стигнали до плашещи изводи за болест, която по статистика отнема живота на 22 000 жени годишно. 

Цифрите са плашещи, а според данните им повечето представителки на нежния пол дори не за знаели че страдат от тази страшна болест заради безобидно проявяващите се симптоми. 

Вегетарианка започна да яде месо и сега е неузнаваемо красива - СНИМКИ преди и след

Става въпрос за ракът на яйчниците. Ако това заболяване се открие в ранен  етап, тогава жената живее с 5-7 години по-дълго. Само малък процент от представителките на нежния пол обаче научават навреме, че са болни.

Лекарите съветват да се извършва трансвагинален ултразвук на всеки шест месеца. Това е особено важно за жени, които имат генетична предразположеност или заболяване, диагностицирано преди това. 

5 мита за здравословното хранене, които нанасят огромни вреди на организма ни

В по-късните етапи се появяват следните симптоми: запек, стомашно-чревни проблеми, коремна болка, болка в гърба, загуба на тегло, болки в таза, некотролируемо уриниране, болка по време на уриниране, умора без причина. 

Ако имате повече от един от тези симптоми е добре да потърсите вашия личен лекар и да си направите изследвания. Профилактиката никога не е излишна! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

И що е то

И що е то 30.08.2020 10:36

"Ракът на И" ?????

Гатанки-ладанки

Гатанки-ладанки 30.08.2020 15:14

Ракът на И мбецилите от близ