logo

Наричаха Стефи дебела крава, не е за вярване как изглежда тя сега СНИМКИ

Наричаха Стефи дебела крава, не е за вярване как изглежда тя сега СНИМКИ

Красавицата свали 66 килограма и проговори за ада, през който е преминала

Да, тя го направи и е горда със себе си. Италианката Стефания Лампедиция разказва историята си и това, през което е преминала в борбата си да свали излишните килограми.

64-годишна майка, която бъркат с дъщеря й, разкри тайната на вечната младост

Искрените й думи ще докоснат всеки, но и не само. Съветите й, мотивацията и емоциите, които е изпитала. Подигравките, които е получавала и неувереността в нея. Тя разкрива огромна палитра от чувства и казва как се е справила с всичко това.

Това не е просто поредната история за това как една жена е преборила излишните килца, това е истината за живота на всеки, който не се чувства добре в кожата си.

Красива мюсюлманка шашна журито на "Мис Великобритания" с банския си (СНИМКИ)

„Затлъстяването означава на първо място, че здравето ви е поставено под заплаха. Но това не е всичко. То е и срам, то е отхвърляне от страна на много от хората около вас, а понякога отхвърляне и от самите вас.

Историята ми е най-обикновена. Родена съм през 1978 година в обикновено и скромно семейство. Родителите ми се развеждат почти веднага след появата ми на бял свят. Аз бях почти напълно забравена и изоставена от баща си. Израснах само с майка си. Тя положи какви ли не жертви, за да ме отгледа. Никога не се е оплаквала колко е работила, гледала е винаги да има достатъчно пари.

Имам малко спомени от този период, но никога няма да забравя, че в моята чиния винаги имаше парче месо, а в нейната – хляб и сирене. И тя сякаш просто ми казваше „Ядеш месо, просто защото аз не съм гладна”. Въпреки че бях малка, още тогава осъзнах, че тя се е лишавала заради мен и знаех какво означава този жест.

Шаш! Бионсе лъсна без бельо пред Меган Маркъл, показа целулит в гола рокля

В резултат на това израснах с убеждението, че нищо не трябва да се оставя в чинията, поне от уважение и любов към този, който го е приготвил. Да, точно така – любов. Същата любов, която не знаем понякога как да изразим с думи, но понякога го правим с жестове. Тази любов се изразяваше с храна в случая.

Тогава бях много слаба, а в училище не спираха да се шегуват с мен и с това, че нямам баща. Аз винаги бях черната овца. Тогава ми се подиграва и че съм много слаба, даже ми казваха да си сложа камъни в джобовете, за да не ме духне вятъра. Спомням си това, защото бях слаба преди да забременея за първи път.

Когато бях млада никога не съм имала кой знае какви отношения с мъже. Винаги съм се чувствала като грозното пате. Като тийнейджър преживях много тежко любовно разочарование и тогава света ми се срина.

Дженифър Анистън с разтърсващи признания за развода си с Джъстин Теру и ада, през който е преминала

Сигурно е нормално за хората на тази възраст, мислим, че светът ни се срива и никога повече няма да намерим любовта. Е, по-късно срещнах Майкъл – съпругът ми. Влюбихме се, оженихме се и не след дълго вече бях бременна с момиченце. Какво се промени след това и как това нещо се отрази на мен? Не знам. Може би защото вече ме чакаха нови и много повече отговорности или заради цялото напрежение и стрес, започнах да пълнения и килограмите ми нараснаха драматично бързо.

Сле появата на Лора аз качих 22 килограма. Това все пак не ме правеше чак толкова едра. Да, изглеждах тежка, уморявах се бързо, но не беше нищо фатално. Поне така си мислех. Тогава се появиха първите здравословни проблеми – поликистоза на яйчниците, липса на менструален цикъл и хормонални проблеми.

След втората бременност и появата на сина ни Даниел на бях свят, аз продължих да качвам килограми.

Вечно млада! 56-годишна жена разкри тайните на външния си вид

Колкото и парадоксално да ви звучи, вътрешно се срамувах от начина, по който изглеждах, но не го показвах пред хората – винаги бях много приятелски настроена.

Станах страшно мила с абсолютно всеки. Никога не казвах „Не”, защото ме беше страх, че ще бъда отхвърлена. Винаги съм се усмихвала и съм се преструвала, че съм щастлива и доволна от абсолютно всичко.

Знаех обаче, че ми се подиграват. Някои мои познати  и колеги ме наричаха „кит”, „дебеланка”, „дебелогъза”м „крава”.. Много ме болеше от всичко това. Болеше ме да гледам хората в учите. В някои четях презрение, в други състрадание, а в трети разочарование. Болезнено беше да чувам от близки приятели, че просто не мога да си затворя устата, да спра да ям и да поотслабна малко.

Непрекъснато търсех „зоната си на комфорт”. Исках да правя неща, за които нямаше значение колко точно килограма тежа. Исках да правя нещо, в което ще съм добра, без значение, че съм станала огромна.

Невероятно! 90-годишна баба с 4 млн. абонати пусна маска за еластичност на гърдите (СНИМКИ)

Ако ме питате как стигнах до цели 116 килограма, не мога да ви отговоря. Знаех, че теглото ми е наднормено, но честно казано, беше ме страх да се кача на кантара. Изображението ми в огледалото беше толкова ужасно, че просто махнах някои огледала от вкъщи и гледах да не поглеждам в тези, които оставих.

Опитвала съм буквално безброй диети. Диета на супа, амфетаминова диета, тубулна диета. Пиех хапчета. Ходих по диетолози. Липсваха ми само шаманите. Все пак не отслабвах, даже обратното. Не исках вече да живея.

Започнах да приличам на циркова палатка затова обличах само черни дрехи. Исках да изчезна. Беше ме срам, когато летях в самолета, защото не можех да закопчая колана си. Стюардесата дойде да ми помогне с удължението. Всички ме гледаха, а аз мечтаех този самолет просто да падне и да се разбие в земята. Исках да изчезна, но бях прекалено огромна, за да се случи това.

В този момент просто стигнах дъното. Реших, че трябва да спася живота си, себе си, не само заради мен, а заради семейството ми. За да не ги е срам от това, което съм.

Трагедия: Тези прочути моделки искаха да са слаби и умряха от анорексия твърде млади (ГАЛЕРИЯ)

В един момент се срещнах с моите ангели – хора, които ми казаха за тяхното лечение. Хора, които са с отворено сърце и са преживели същото, с групата „Затлъстели приятели и даже с лекари.

Реших се на операция – гастроектомия. При нея се премахва голяма част от стомаха. Идеята е пациентът да започне да приема много по-малко количество храна, просто стомахът му да не побира повече и това обикновено води до загуба на тегло.

 В деня на операцията тежах 116 килограма. Индексът ми на телесна маса беше 47 (нормата е 18,5 – 24,99, над 40 се счита за сериозно затлъстяване). Резултатът от операцията обаче бе непредсказуем. Все пак аз бях предупредена за абсолютно всички.

Tя бе унижавана заради наднорменото й тегло, а качи още 18 кг и стана известен модел (СНИМКИ)

Лекарите в клиниката ми дадоха съпругът ми да ме придружи по време на това трудно „пътуване”.

Исках да живея. Вече просто исках да се върна към нормалния си живот. Легнах на операционната маса обзета от страх, че може да не оживея, че може никога да не изляза от тази операционна. Започна да ме обзема паника.

Тогава казах на сестрата: „Искам да избягам, но не мога, защото ризата за операцията ми е твърде тясна и всички ще видят голия ми задник. Помня колко беше студено, помня страха си, помня и пронизващите очи на анестезиолога, който ме погледна напрегнато, но каза, че няма да допусне да ми се случи нищо лошо и гарантира, че на сигурно място в ръцете му.

Спомням си как се събудих и ме гледаха същите тези сини очи, които ми се усмихваха и ми казваха, че всичко е наред. Това се случи на 5 октомври 2016 година. Считам този ден за свой втори рожден ден. Сега сякаш съм се преродила.

Тръпки да те побият! Сестрите Кардашиян качиха СНИМКА без грим и изплашиха всички

Хирургичната намеса не е най-лесният начин за отслабване, както хората си мислят. Това не е просто една магическа пръчица.

След операцията минах през друг тежък период. Трябваше да се науча отново да ям. Да разбера как ще се приспособи към всичко стопахът ми. Трябваше да се науча да преодолея срама и страха и да се запиша в близкия фитнес.

След това постепенно започнах да виждам резултатите. Теглото ми започна да пада, храната вече не ми доставяше такова удоволствие, а някаква необходимост, за да живея. Спрях да се глезя и утешавам с храна. Най=накрая вече се чувствах силна. Може би за първи път в живота си успях да направя нещо толкова положително и хубаво за себе си.

Не знам дали съм преборила затлъстяването завинаги и дали ще се имам за дебела до края на живота си. Все още живея в страх, че мога да върна килограмите си от преди няколко години.

Преди две години тежах 116 килограма, а днес съм 50. Изглежда невъзможно, но е така. Днес най-накрая съм щастлива. Никога не съм съжалявала за операцията. Тя промени живота ми. Ако е необходимо ще го направя отново.”./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай