Неочаквани промени: Какво се случва с тялото ни, ако спрем хляба?

Експерти посочват дали трябва да ограничим употребата му, или можем да си хапваме свободно, без да навреди на здравето ни

https://jenata.blitz.bg/zdrave/neochakvani-promeni-kakvo-se-sluchva-s-tyaloto-ni-ako-sprem-khlyaba Jenata.blitz.bg
Неочаквани промени: Какво се случва с тялото ни, ако спрем хляба?

Напоследък диета с въглехидрати е на мода и изоставянето на брашното се счита за важна стъпка за тези, които защитават здравословния начин на живот. В техните блогове хиляди хора редовно говорят за това, което се е променило в живота им, откакто са спрели да консумират брашно и хляб. Техните резултати са доста шокиращи.

Полезен ли е хлябът за нас или наистина си струва да се ограничи употребата му? Проучванията показват, че след като се откажем от хляба, в нашето тяло се появяват невероятни промени.

Няма нищо лошо да ядете пълнозърнест хляб, както и ръж, овесено брашно или трици. Тези продукти са изключително полезен за организма. Не е изненадващо, че можете да живеете достатъчно дълго, ако хапвате само черен хляб. Но белият е различна история. През двадесети век брашното започва да се произвежда в индустриален мащаб и качеството му намалява значително. Ето защо някои експерти силно препоръчват да спрете да ядете бял хляб, изпечен от "висококачествено" брашно. 

Жена разруши апартамента си до основи, за да го даде под наем - ремонтът превърна малка кутийка в бижу! (СНИМКИ)

Безполезен продукт
Пшеницата е богата на витамини. Но всички хранителни вещества в процеса на преработка на зърното и смилането им в брашно изчезват. В обикновеното бяло брашно от най-висок клас остават само около 30% от активните вещества, които престават да бъдат активни след 2 седмици. Като се има предвид, че срокът на годност е 12 месеца. Така любимият ви хляб всъщност е направен от безполезен бял прах, наречен висококачествено брашно. 

Липса на вкус
Съгласете се, че белият хляб няма изразен вкус. Но именно това негово качество се харесва много хора. Не влияе на вкуса на продуктите, които се консумират с него: месо, супа, сирене. Но това не ги подобрява.

Протеиновата диета крие големи опасности за здравето (СНИМКИ)

Щети за здравето
В момента пшеницата се отглежда в огромен мащаб. За да се ускори прибирането на реколтата и да се увеличи обемът й, растенията се пръскат с пестициди и се третират с различни химически съединения. 

Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)

Кожен обрив
Ние сме това, което ядем. И ако ядете тестени изделия, това определено ще засегне кожата ви. Кожният обрив е най-често срещаният резултат от реакцията към глутен (пшеничен глутен), съдържащ се в хляба. Това вещество в нашето тяло почти не се премахва, то се отлага върху стените на червата, увреждайки влакната му. С течение на времето функцията на усвояване на хранителни вещества от тези влакна е нарушена. Ето защо, преди да обвините козметиката, проверете вашата диета.

Проблеми с храносмилането
Тук отново вината е на глутена. Той нарушава целостта на чревните клетки и така възникват различни проблеми на храносмилателната система. Целият зърнен хляб съдържа много важен елемент за човешкото тяло - фибри. И в продуктите от висококачествено брашно, на практика тя липсва. Можете да получите необходимата дневна доза фибри, като ядете 5-6 филийки пълнозърнест хляб. 

Отслабването с тази уникална диета е като детска игра! 10 кг. си отиват само за седмица

Преждевременно стареене
Поо-голямата част от хляба, който консумираме, не съдържа хранителни вещества. А храната, в която няма необходимите витамини, нашият организъм не може да бъде свеж и млад. Ето защо любителите на брашното често изглеждат по-възрастни. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
никиформ
преди 5 години

По-голяма простотия от тая , не съм чел скоро!

Откажи
Blackthorn
преди 5 години

100% истина, от личен опит!

Откажи