Протеиновата диета крие големи опасности за здравето (СНИМКИ)

Протеиновата диета крие големи опасности за здравето (СНИМКИ)

Всеки иска да има слабо, секси и красиво тяло. Особено като се има предвид, че остават още няколко месеца до настъпването на лятото. Също така едва ли има човек, който да не иска да се отърве от някоя излишно килце.

Чудната диета на баба, която топи килцата без да гладуваме

Преди време от jenata.blitz.bg ви предложихме чудна диета от каменната ера, която върши чудеса с тялото на съвременния човек.

Не бе отдавна времето, в което от jenata.blitz.bg ви разкрихме и чудната скандинавска диета, по която всички полудяха.

Оказа се, че сега има друга много по-нова и актуална диета. С нея може буквално всеки ден да сваляте поне по един килограм. Звучи примамливо, нали? Е, да, но се оказа, че модерната диета е много опасна и крие огромни бели, които сериозно могат да напакостят на здравето ви.

Това оказа се е протеиновата диета. Тя напоследък придоби голяма популярност сред феновете на различни хранителни режими. Интересът към нея нараства всеки ден.

Както знаете, протеините са важен строителен материал за човешкото тяло, благоприятно действат и на косата, костите, кожата и вътрешните органи. Въпреки това не всички хора на протеинови диети са доволни от резултата от намаляването на теглото и външния им вид. И всичко това, защото повечето правят малки и големи грешки, използвайки този режим на хранене.

Сега от jenata.blitz.bg ще ви разкрием кои са тези опасности.

Избор на нездравословни източници на протеин
Във всяка диета най-важното е качеството на храната. Разбира се, протеините присъстват в колбаси и бекон, но е малко вероятно те да са полезни за здравето и да ви отърват от излишните килограми. Експертите препоръчват да се направи избор в полза на продукти като естествено телешко месо, пиле, риба, млечни продукти и яйца.

Отхвърляне на растителните протеини
Разбира се, не забравяйте за протеините от растителен произход. Много хора предпочитат да ядат месо и риба, отказвайки да ядат растителни протеини. И, между другото, те също съдържат фибри, витамини и минерали. Правилният избор би бил боб, семена и гъби.

Твърде много протеини
Протеинова диета не означава, че можете да ядете храни, богати на протеини, без никакви ограничения. Този подход към намаляване на теглото може да има обратен ефект. Протеините могат да се натрупват в организма под формата на мазнини и да нарушават работата на бъбреците, което е сериозна заплаха за здравето.

Недостатъчен прием на вода
Независимо от химичната реакция, която се случва в тялото ви след като вземете протеин, не забравяйте да пиете вода. В протеиновите диети водният режим е дори по-важен от всяка друга диета. Оптималното количество вода е индивидуална концепция за всеки организъм. Хората, които спортуват и водят активен начин на живот, трябва да пият вода по-често от всички останали. Не забравяйте за това!

Отказ от плодове и зеленчуци
Протеинова диета не означава, че трябва да ядете само месо и риба. Тези продукти трябва да се комбинират със зеленчуци и зърнени храни. Те съдържат мазнини, витамини, минерали и други хранителни вещества, които са важни за здравословното функциониране на тялото ви. Професионалният диетолог ще ви каже за правилното съотношение на месо и зеленчуци. Не пренебрегвайте съветите на експертите!

И все пак не забравяйте – всичко трябва да е с мярка и да внимавате как се отразява на здравето ви. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ntaka

ntaka 12.02.2019 8:42

Това е най-мощният естествен препарат за изгаряне на мазнините, който е известен в света!Но внимавайте с дозировката.Не повече от 3 чаши на ден . копирай линка в браузера си http://bit.ly/2HLQ2wA